Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Halk arasında “Drakula” olarak anılan, doktorlarınsa “PRP” dediği yöntemde kendi kanınızdan elde ediyen özel bir sıvı, deri altına veriliyor. Genetik şifreniz kanınızda gizli ve doktorunuz onu kullanarak yüzünüzü gençleştirebilir

KENDi KANINIZLA GÜZELLEŞiN

Diyelim, gençleşmek istiyorsunuz. Kolunuzdan kan alınıyor, kan özel bir işlemden geçirilip tekrar onarım sağlamak için yüzünüze veriliyor.

Kendi kanınızdan elde
edilen onarıcı hücrelerle yüz gençleştirme yöntemi, estetik dünyasının en son ve yaygın buluşlarından biri. Bu sayede yüz derisi gerilmekte, lekelerle kırışıklar azalmakta ve yüz gençleşmekte. Kanınızdan elde edilen ve halk arasında “Drakula” olarak anılan, doktorlarınsa “PRP” dediği yöntemde özel bir sıvı, cildiniz zımparalanıp temizlendikten sonra deri altına veriliyor. Cildin uygulama öncesi temizlenmesi şart, yoksa PRP etkili olmuyor.
Bu uygulama aslında bir yüz germe yöntemi değil ancak yaşlanmayı yavaşlatıp yüzü gerdiğinden yüz germe ameliyatınızı daha sonra da olabilirsiniz. Özellikle yüz germe ameliyatına karşı olanlar veya erken yüz sarkma vakaları, bu yöntemden faydalanabilir. Sigara içenler, fazla güneşte kalanlar ve yaşlananların derisinde kan dolaşımı azalır ve vücut kendi kendini yenileyemez. PRP yöntemi sayesinde zımpara ve asitlerle deri kan dolaşımı hızlandırılır ve onarıcı hücreyle büyüme hormonları doğrudan derinin içine verilerek yüz derisinin kendi kendini yenilemesi sağlanır. Yaşlanma devam ettiğinden PRP yöntemi tekrarlanmalıdır.
Size “Tatilde miydin? Yaramış” diyecekler
Kanın onarıcı bir işlevi var. Parmağınızı kesiyorsunuz, kan akıyor, sonra pıhtılaşıyor ve yara kabuk tutup hiçbir şey sürmeseniz bile bir süre sonra iyileşiyor. İşte bunu kanın içindeki hücreler yapıyor. Uygulama basit: Koldaki damardan alınan bir tüp kanın içindeki faydalı onarıcı hücreler, santrifüjle ayrıştırılıyor. Elde edilen hücreler, cilde verildiğinde içindeki büyüme hormonları ve onarıcı yapılar sayesinde kırışıklıklar azalıyor, yüz derisi geriliyor ve sarkmalar azalıyor. PRP yöntemini ameliyatlarda da kullanıyoruz, bu sayede ameliyat yaraları, morarmadan ve şişmeden daha çabuk iyileşiyor.

Tehlike söz konusu değil
Hastalar bu yöntemi kendi kanları olduğu için sorgusuz kabulleniyor. Diğer dolgu maddelerinde gözlenen sertlikler, enfeksiyonlar ve alerjilerin bu yöntemde meydana gelmemesi, onlara cesaret veriyor.
Uygulamalar 1-4 hafta arayla yapılmalıdır çünkü yara iyileşmesi, 7-28 gün arasıdır. 6 seanstan sonra 1-2 yıl beklenir ve tekrarlanır çünkü yaşlanma devam eder. PRP yaz-kış uygulanabiliyor. İğneden korkanlara müjde. Günümüzde kan artık yüze enjekte edilmeyip “Dermaroller” denen ufacık iğneli silindirlerle deriye adeta yerleştiriliyor.
Senelerdir hastalara kendi kanları tedavi amaçlı olarak alerjilerde, iyileşmeyen yaralarda, anti-aging amaçlı olarak zaten verilmekteydi, bu sadece yeni bir uygulama alanı. Usta ellerde hastalara herhangi bir zarar gelmez. Ayrıca yüzünüzü gerdirseniz bile hiçbir estetik müdahale, cildin kalitesini düzeltmez. Bu nedenle PRP, yüz germe ameliyatlarıyla beraber sıklıkla uygulanan bir yöntem. Kısacası, genetik şifreniz kanınızda gizli ve doktorunuz onu kullanarak yüzünüzü gençleştirebilir.

Haberin Devamı

Sizden alınan kan, yarım saat içinde hazırlanıp tekrar size verilir. İçinde yabancı madde yoktur. Sonucu 2-3 haftada görebilirsiniz.