Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Yarış atları ve köpeklerde kök hücre ile sakatlıklar başarı ile giderildikten sonra FDA şimdi insanlarda da kök hücre tedavilerine izin verdi ve insanlar mucizevi yöntemlerle iyileşmeye başladı

Hastalara kendi vücutlarından elde edilmiş kök hücreler verildiğinde eklem kireçlenmeleri azaldı, protez ameliyatlarına gerek kalmadı veya en azından protez için birkaç sene daha bekleme imkanı doğdu.
Gladyatör filmi ile meşhur olan Russel Crowe aşırı spor düşkünü biri ancak son senelerde aldığı kilolar, eklem ve kemiklerinde problemlere neden oldu. Crowe, ‘Robin Hood’ filminin çekimi esnasında 4 metreden atlayınca ayak bileği burkuldu ve aşil tendonu zedelendi. Filmin kahramanının topallayarak yürümesi, rejisörün paniklemesine neden oldu ve hemen senaristlerden, senaryoyu yeniden yazmaları istendi.
Bu arada Amerikan futbolu oyuncularını iyileştiren kök hücre uzmanı bir cerrah çağrılarak kök hücre denendi. Bir mucize oldu ve Russel Crowe bir hafta gibi kısa bir sürede normal bir şekilde yürümeye başladı ve çekimler tekrar başladı.

Haberin Devamı

KÖK HÜCRE iLE iYiLEŞiYORLAR

Kilo problemi olan Russel Crowe, Robin Hood filminin çekimleri esnasında ayak bileğinden sakatlandı ve kök hücre sayesinde hemen iyileşti. Hayranlarına “Size bu Tweeti atarken bile kök hücre ve PRP ayağımı iyileştiriyor” mesajını attı.

‘Omuz ağrım doğum sancılarımdan beter!’

Kanadalı ünlü şarkıcı Mariah Carey 2011 yılında sahnede dans ederken düştü ve sağ omuzu çıktı. Mariah Carey’in, Twitter’da hayranlarına yazdığı gibi 3 haftalık sargıdan sonra, eski haline geleceği zannedildi ama öyle olmadı. Doktorların korktuğu oldu ve eklem yüzünü kaplayan kıkırdak dokusu ve omuz eklemini çevreleyen bağ dokusu iltihaplanarak sertleşti.
Doktorlar buna ‘Frozen Shoulder’ yani donmuş omuz derler. Mariah sağ kolunu hiç kullanamaz oldu, öyle ki mikrofonu bile tutamıyordu. Klasik tıbba göre ilaçlar verildi ve hatta çılgınca bir kararla ekleme kortizon bile sıkıldı. Hiçbir şey fayda etmeyince kök hücre denendi ve sonuç hemen alındı. Kök hücreler iltihabı ortadan kaldırdı, kireçlenmiş bağları iyileştirdi ve eklem kıkırdağı çabucak onarıldı. Aradan üç ay geçmeden Mariah Carey, yine sahnede zıplayıp dans ederek, şarkılarını söyledi.

Haberin Devamı

DAMARDAN VERİLEN KÖK HÜCRELERİN YARARI

* Yaşlı erkeklerde testosteron üretimi tekrar başlar; libidoyla cinsel dürtüler artabilir.
* Eklemler ve adaleler verilen kök hücre ile onarılır.
* Enfarktüs sonrası kalp adalesi iyileşmekte ve kalbi besleyen yeni damarlar oluşmaktadır.
* Nefes yolları elastikiyet kazanıp KOAH düzelmekte
* Pankreastan insulin salgısı artmakta ve insulin enjeksiyonlarına gereksinim azalmakta
* Multiple sklerozda (MS) kök hücre ile felç ve görme sorunları düzelebilmekte
* Bellek fonksiyonları düzelir ve unutkanlık azalır. Alzheimer hastalığı durur.
* Yaşlanma belirtileri azalır ve yavaşlar. Televizyon karşısında uyuyakalmazsınız
Gençlerin hayran olduğu Amerikalı şarkıcı Austin Mahone, dünya turnesine bir gün kala yakalandığı ağır gripten; damardan verilen kök hücreler sayesinde anında kurtuldu ve zamanında turneye çıktı.
Ünlü oyuncu Tom Hanks ise şeker hastalığını damardan verilen kök hücreler sayesinde oldukça hafifletti ve
insülin iğnelerine gerek kalmadı.
Roberto De Niro, yaşlanma sonucu azalan hafızasını enjekte edilen kök hücrelerle tazeleyip tekrar rolünü kolayca ezberleyecek hale geldi. Damardan veya adaleden verilen kök hücreler, vücutta hasta ve az oksijen kullanan, zarar görmüş hücreleri bulup onları tamir ederler.
Ey insanlar muhtaç olduğunuz iyileştirici
güç kendi kanınızda mevcuttur.