Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Ameliyatsız uygulamaların en sonuncusu, Amerika’da çok sevilen Sıvı Yüz Germe (Liquid Facelift). Sıvı denmesinin nedeni yüzün verilen sıvı maddelerle gençleştirilmesi. En büyük avantajları, iyileşme süresinin kısalığı ve normal yaşama hızlı dönüş

Hastanın yüzü elmasla zımparalanıp ölü deri uzaklaştırılır, kimyasal soyulmayla yüzdeki lekeler temizlenir, kendi kanından elde edilen onarıcı hücreler (PRP) ve büyüme hormonları enjeksiyonuyla biyolojik olarak yüz derisi gençleştirilir, dolgu maddeleriyle yüz kemikleri büyütülür. Botoks enjeksiyonlarıyla kırışıklıklar giderilir. Bütün bu sıvılar, hastaya aynı zamanda uygulanır ve yazın da yapılabilir.

Haberin Devamı

SIVI YÜZ GERME

Kimyasal soyulma sonrası deriniz gençleşir. Araştırmalar, kimyasal soyulma yaptıranların cilt kanserine yakalanma riskinin diğerlerine göre daha az görüldüğüne işaret ediyor.

Kadınlar komplikasyon istemiyor
Günümüzde kadınlar çalışıyor veya ailelerinden uzun süre ayrı kalmak istemiyor. Ameliyatta herhangi bir terslik olup tedavi süresinin de uzamasına da razı değiller. Bugünlerde en çok uyguladığım yöntem Sıvı Yüz Germe. Bu sayede kırışıklar azalıp yok olur, cilt gerginleşir ve yüz derisi daha genç bir görünüm kazanır. Her şey bir saat içinde gerçekleşir ve genellikle morluk veya şişlikler meydana gelmez. Yüzün kızarıklığı, 1-2 saat içinde kaybolur.
Usta bir yüz cerrahının vazifesi, bilgisini ve tecrübesini kullanarak hangi kıvrıma hangi maddenin enjekte edileceğini, yüze hangi kimyasal soyulmanın uygulanacağını seçmesidir. Aksi takdirde sertlikler, sarkmalar ve lekeler oluşabilir. Sıvı yüz germeyle yüzünüz daha zinde ve güzel görünür. Kaz ayağı denen göz kenarı kırışıkları kaybolur, alın ve kaş arası kıvrımlar ortadan kalkar.

Kadınları genç gösteren dolgun elmacık kemikleri ve dominant bir çenedir. Günümüzde bu görünüm dolgu maddeleriyle ameliyatsız elde edilir.

Genç gösteren elmacık kemikleri
Sıvı Yüz Germe sayesinde elmacık kemikleri ve burun kenarı olukları dolar, çene daha dominant bir hale gelir. Bu sayede yüzünüz çok daha genç gözükür. Amerikalılar bu çene doldurma yöntemine “Profil Plastiğiî der. Daha önce ki yazılarımda da belirttiğim gibi artık yüzü sadece germek değil doldurmak da gerekir. Günümüzde güzel yüzlü insanlar büyük elmacık kemikleri ve çenesi dolgun olanlardır.
Kimyasal soyulmaların sıvı yüz germede rolü büyük. Sürülen hafif ve orta derecedeki asitler sayesinde yüz derisinin üst tabakası hafifçe yanar ve iyileşirken yerine genç, sağlıklı bir deri gelir. Deri tabakalarında kolajen ve bağ dokusu bu sayede bol miktarda artar. Meydana gelen hafif soyulma ve dökülmeyi siz bile zor fark edersiniz.
Yüzünüzdeki güneş ve yaşlılık lekeleri bu sayede azalır. Yüzdeki görünür damarlar ve göz altı morlukları da özel lazerlerle ortadan kaldırılır. En son bilgilere göre yüzlerini asitle temizletenlerde cilt kanseri daha az gelişir, yani bu asitler kansere neden olmaz, tam aksine kansere iyi gelir.

Haberin Devamı

Normalde alın, üst dudak ve çenenin aynı düşey çizgi üzerinde olması gerekir. Çenesi geride olan hastalarda yapılacak dolgu enjeksiyonlarıyla çene büyütülür. Buna, Ameliyatsız Profil
Plastiği diyoruz.


Artık mini yüz germe ameliyatları uygulanıyor!
Bazı durumlarda sarkma fazla derecede ise o zaman ameliyatla yüzü germek gerekir. Artık büyük yüz germe ameliyatlarının devri geçti ve mini yüz germe ameliyatları tercih edilmekte. Amerikalı Dr. Bakeríin Minimal İnvazif Lifti, MACS Lift ve benim buluşum olan ìS-Liftî (Saylan-Lift) veya benzeri diğer mini Face lift ameliyat yöntemleri ile 10-15 günde iyileşip tekrar günlük yaşamınıza dönersiniz. Hastalara dünyanın en iyi yüz germe ameliyatı uygulansa bile ciltlerini lekeli ve kırışık ise hasta ameliyat sonrası güzel gözükmez. Ameliyatla beraber yüzü lekelerden ve kırışıklardan temizleyip, cildi gençleştirip, ufalmış çene ve elmacık kemiklerini tekrar büyütmek gerekir. Aynı bir terzinin kesmeden önce kumaşı yıkayıp ütülemesi gibi.