Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Aynaya daha uzun bakmaya başladıysanız, makyaj yaparken sarkan yanaklarınızı fark ediyorsanız, yüz gerdirme yaşınız gelmiştir

Mini yüz germe ameliyatı her hasta için ayrı planlanır. Cerrah, bir mühendis gibi size özel ameliyatı düşünür ve uygular.

Gerçek yaşınız kendinizi kaç yaşında hissediyorsanız o kadardır ve her insan farklı yaşlanır.
Hayvanlar aleminde yaşlı ve zayıf yaratıklar, sürünün gerisinde kalır ve aslanlara yem olur. İnsanlar aleminde de durum böyledir ve bu nedenle mümkün olduğu kadar uzun bir süre genç kalmak isteriz. Kendinizi yaşlı hissettiğiniz zaman birkaç sene ameliyatsız yöntemlerle idare edersiniz ama daha sonra operasyon geçirmeniz gerekebilir. Günümüzde yüz germe yaşı 40 civarına inmiştir. Yine de yüz germe ameliyatının yaşı yoktur. Ne zaman ameliyat olacağınıza siz karar verirsiniz.

İLK İŞARETLERE DİKKAT
Ameliyat için karar verirken, yüzünüz hakkında ne hissettiğiniz en önemlisidir. Vakti gelince aynaya daha uzun bakarsınız. Makyaj yaparken gıdınızı veya sarkan yanaklarınızı fark edersiniz, yüzünüze bakarken ağzınızı hafifçe büzersiniz. Bunlar hep ilk işaretlerdir.
Günümüzde hastaların daha erken yaşlarda yüz germe istemelerinin en sık nedeni ise bu ameliyatlara bağlı tehlikelerin çok azalmasıdır. Çevrenizden genç biri yüzünü gerdirmiş ve ameliyat başarılı olmuşsa siz de “Ben de istiyorum” dersiniz.

MİNİ YÜZ GERME
Mini yüz germelerde bütün yüzü ameliyat etmek yerine sadece alt yüz, yanaklar ve gıdı gerilir. Bu uygulamalarda hasta daha çabuk iyileşir, daha az komplikasyonlar oluşur ve ücreti de daha uygundur. Mini yüz germeler daha doğal görünür ve çevrenizdekiler, yüzünüz tamamen arkaya doğru çekilmediğinden sizdeki değişikliği bir gençleşme ve dinlenme hali olarak yorumlar.
Mini yüz germe, sarkmanın daha az olduğu 40-65 yaş arası kadın ve erkeklerin en tercih ettikleri yöntemdir. İleri yaşlarda eski yöntemle yüzünüzü gerdirmeniz her zaman mümkündür ama aşırı gerilmiş bir yüz doğal değildir, o yüz size ait değildir ve siz değilsinizdir.

KÜÇÜK İZLER
Mini yüz germe daha erken yaşlarda yapıldığı için yüz derisi daha elastik ve germesi çok daha kolaydır. Ameliyat izleri ise daha ufaktır ve yüz adalesi, kesilmeden özel dikişler ile toplanır. Mini yüz germe esnasında kesi ufak olduğundan sinirler kesilmez, yüz çarpılmaz, kanama olmaz, yüz şişmez, ameliyat süresi kısadır ve çabucak işinize dönersiniz.
Ameliyattan hemen sonra saçlarınızı yıkayabilir ve birkaç gün sonra kulaklarınızın önündeki ameliyat izlerini saçınızla kapatıp sokağa çıkabilirsiniz. Yani ameliyatın stresi de oldukça azdır ve evdekileri fazla korkutmaz. Bir hafta sonra araba bile kullanabilir ve 10 gün sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Ameliyattan 2-3 hafta sonra yaz tatiline çıkıp denize bile girebilirsiniz. Saçlarınız uzun ise kulak arkalarınızı daha iyi saklayıp ameliyat olmamışlar gibi dolaşabilirsiniz.

HEMEN FARK EDİLMEMELİ
Başarılı bir yüz germe ameliyatı doğal olmalı ve çevrenizde hemen fark edilmemeli. Mini lift yönteminde sarkan dokular yukarıya doğru kaldırılır ve bu sayede elmacık kemikler dolgunlaşıp sizi daha genç gösterir. Bir yüz germe ameliyatının başarılı olduğu, çevrenizin sizi sadece daha genç ve dinlemiş görmesinden anlaşılır. Yoksa, “Yüzüne ne oldu?” dememeliler. Korku verici maske şeklindeki yüzler artık toplumda kabul edilemez. Aşırı germe ve yüzün hatalı yöne çekildiği yüzler hemen anlaşılır. Mini yüz germe yönteminde ise görünüm doğaldır ve komplikasyon olanağı çok azdır.