Cadde Oyuncu Richard Roundtree hayatını kaybetti!

Oyuncu Richard Roundtree hayatını kaybetti!

25.10.2023 - 17:23 | Son Güncellenme:

1993 yılında erkeklerde nadir görülen bir hastalık olan meme kanseri teşhisi konulan Richard Roundtree, tedavi sonrası sağlığına kavuşmuştu. 'John Shaft' rolüyle ilk siyahi aksiyon kahramanı olan ABD'li aktör (81), Los Angeles'taki evinde bir süredir mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düştü.

Oyuncu Richard Roundtree hayatını kaybetti

'Shaft' (1971) filminde 'dedektif John Shaft' rolüyle hafızalarda yer eden, beyaz perdede son olarak 2022 yapımı 'Moving On'da rol alan Richard Roundtree'den acı haber geldi.

Haberin Devamı

50 yıllık kariyerinde birçok dizi ve filmde kamera karşısına geçen ABD'li oyuncu, 24 Ekim Salı günü öğleden sonra pankreas kanseri nedeniyle 81 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncu Richard Roundtree hayatını kaybetti

İLK SİYAHİ AKSİYON YILDIZI

İlk kez siyah bir aktörün başrol oynadığı Shaft, 2000'de Samuel L. Jackson’la yeniden çekilmişti. Richard Roundtree, yapımda Shaft'ın amcası olarak yer almıştı. 2019'da çekilen devam filminde ise 'baba Shaft' karakterine hayat vermişti.

Oyuncu Richard Roundtree hayatını kaybetti

"KALICI MİRASI TÜM DÜNYADA HİSSEDİLECEK"

ünlü oyuncunun menajerlik şirketinden yapılan açıklamada "Richard Roundtree'nin kaybının yasını tutuyoruz. Dünya çapında eğlencenin çehresini değiştirdi. Kalıcı mirası tüm dünyada hissedilecek. Kalplerimiz ailesi ve sevdikleriyle birlikte" denildi.

Oyuncu Richard Roundtree hayatını kaybetti

Haberin Devamı

"CİNSİYETE ÖZEL BİR HASTALIK DEĞİL"

1993'te meme kanseri teşhisi konulan Roundtree, mastektomi ve kemoterapi tedavisi görüp bu savaşını kazanmıştı. İki evliliğinde dördü kız biri erkek beş çocuğu olan oyuncu, 2019'da yaptığı açıklamada "Meme kanseri cinsiyete özel bir durum değil. Erkeklerin sağlık konularında umursamaz bir tavrı var" ifadelerini kullanmıştı.