Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Alaçatı’nın Gazino Sako’su durdu geçtiğimiz hafta. ‘Ünlü sanatçı Emre Altuğ iflas etti’ diye verdi bu haberi bir sürü medya kuruluşu...

EMRE ALTUĞ İFLAS MI ETTİ

Çocukluk arkadaşım Emre, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum da, parasını alamadığını söyleyen Deha Bilimlier’e dair soru sormam, yazmadan önce mutlaka konuşmam gerekiyordu. O haberlerin canını çok sıktığını tahmin ettiğim için bekledim bir süre. Pazartesi akşamı konuştuk. Önce bildiğim kısmı yazayım:
Gazino Sako, üç ortak tarafından kuruldu ve açıldı. Emre Altuğ’un ortaklığa katkısı sahne düzeninin kurulması, çıkacak sanatçıların organizasyonu ve işletmenin reklamının yapılmasıydı. Yani kasadan sorumlu değildi.
İşletme kâr etseydi, belirli bir oranda pay alacaktı. Alaçatı’da kimi işletmelerin CD ya da bilgisayardan çaldıkları müzik için bile para aldıkları bir dönemde yola çıktılar, olmadı, bayram öncesi durdular. Emre’ye parasını alamadığını söyleyen Bilimlier’in durumunu sordum konuşmamızda. “Şarkıcı arkadaşımın durumunu araştırıyorum, bir mağduriyet varsa çözmek için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi Emre.
Oğullarına çok düşkün bir babadır Emre, çocukların etkilenme ihtimalini düşünerek “Sen hiç konuşmayacak mısın?” diye de sordum. “Birkaç güne kadar” dedi. İş hayatı bu, bazen batar bazen çıkarsın, hepsi insan için.
Ama Emre gibi dünya kibarı ve kimseyi geri çevirmeyen bir adamı hiç aramadan ‘iflas etti’ diye yazmak garip ama biraz...

Haberin Devamı

Skandalsız da oluyor işte

EMRE ALTUĞ İFLAS MI ETTİ

Ebru Yaşar, magazin sayfalarında, skandallarla ya da bikini giyerek haber olmuyor. Sosyal medyada sağa sola çemkiren mesajlar yazarak ya da takipçilerine giydirerek dikkat de çekmiyor. Buna karşın önce Çanakkale Geyikli’de ardından Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde binlerce insan topladı ve onlara şarkılar söyledi. Demek ki ‘reklam olsun, adım gündemde kalsın’ diye kafayı gözü dağıtmaya pek gerek yokmuş...

TRAFİK POLİSİ VE SEMPATİ...

EMRE ALTUĞ İFLAS MI ETTİ

İçişleri Bakanlığı, bu aralar trafik güvenliği ve eğitimi için büyük çaba harcıyor. Medya kuruluşlarında yayınlanan spotlar ve yollardaki uyarı dolu levhalar bu kampanyanın bir parçası. Çeşme ve Alaçatı’da bu kampanyanın bisikletli trafik polisi ayağını gördüm.
Gencecik polisler, gülen yüzleriyle büyük sempati topladılar.
Çocukları trafik eğitimi için hazırlanan yap-bozlardan dağıttılar, bir sürü insan fotoğraf çektirdi onlarla.
‘Böyle bir kampanyaya ihtiyaç var mı?’ derseniz, kesinlikle vardı.
Ancak damla damla toplanan sempati, söz konusu İstanbul olduğunda kovayla geri gidiyor. Mesela Etiler’e musallat olan bir trafik çekicisi var. Geçenlerde sabah 07.30’da devletin açtığı alana park eden bir mesai arkadaşımın arabasını çektiler 07.45’te.
Gerekçe arabanın park ettiği yer, yaya kaldırımına değil, yaya kaldırımının bittiği yere yakınmış. Park edilmez levhası yok, uyarı yok, çekici var, o günden sonra dikkat ettim, o çekici Ebulula Mardin Caddesi üzerinde her sabah araba çekiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu belli ki trafikteki gidişattan memnun değil ve duruma neşter atmak istiyor.
Sayın Bakanım, şu çekici görev aşkıyla mı çalışıyor yoksa başka bir motivasyonla mı bir emir verin de baksınlar lütfen. Trafiğin en civcivli olduğu saatte, kavşakların düğüm haline geldiği, yasa tanımayanların üstünlük elde ettiği saatlerde ortalıkta göremediğimiz trafik polisini, çekicide av peşinde görmek düşündürüyor insanı...

Haberin Devamı

Sinek ilacı ve belediye saygısızlığı

Haberin Devamı

EMRE ALTUĞ İFLAS MI ETTİ

İstanbul’da ilçe belediyelerinin çoğu, saat özürlü. Trafiğin başladığı ve en yoğunlaştığı saatlerde çöp topluyorlar. Günlerdir Türkiye’nin önemli tatil beldelerinde turluyorum. Buradaki belediyeler de aynı durumda. Düşünün, akşam 20.00 oluyor, insanlar evlerinin bahçelerinde yemek yiyecekler ama sinek ilaçlaması başlıyor. Arkadaş, o zehir havada asılı kalmıyor ki, yere inerken insanların yediğine, içtiğine de bulaşıyor. İş yaptığınızı gözümüze sokmaya mı çalışıyorsunuz, bu ne aymazlık?

Herkes gelsin, bu karikatür adam hariç

EMRE ALTUĞ İFLAS MI ETTİ

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, eşi Carla Bruni’yle Bodrum koylarında tatil yapıyor.
Eski devlet ve hükümet başkanlarının aktif siyaseti bıraktıktan sonra bile özgül bir ağırlığı olur.
Sarkozy’nin hiçbir ağırlığı yok, zira Kaddafi’den gelen gizli yardımlar başta olmak üzere, hakkında yolsuzluk soruşturmaları var ve belki de hapse girecek.
Görevde olduğu dönemde, Fransa adına Ankara’ya resmi ziyarette bulunmayan, başkanı olduğu bir organizasyon adına geldiğinde Ankara’dan altı saatte kaçan, ülkemin temsilcilerini ağzında sakızla karşılayarak, medyaya mesaj vermeye çalışan bir karikatür bu adam.
Herkes, hatta fikren Türkiye’ye en karşı olan insanlar gelsin ve bu ülkeyi ve halkını tanısın diye düşünürüm her zaman...
Sarkozy onların arasında yok. Zira fikrine göre değil; rüzgara göre hareket eden ve saygısızlıklığı marifet sayan birisi o.