Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Defne Samyeli...

Özleyeceğimiz ekran yıldızları

Kariyerine pop müzikle başladı, haber spikeri oldu, önce gece sonra ana haberlerde kamera karşısına çıktı. Geçen sezon Kurtlar Vadisi’nde rol aldı, hiç sırıtmadı.
Bir süredir Los Angeles’ta Defne Samyeli. Gelişmek, büyümek, yeni tecrübeler için diyerek gitti güz başında....

Özleyeceğimiz ekran yıldızları

Sonay Dikkaya...
NTV’de parladı, Kanal D’de ana haber sundu sonra NTV’ye döndü. Yıllar sonra yuvası ona veda etti o da Türkiye’ye... Bir süredir Florida, Orlando’da yaşıyor oğluyla Sonay.
Son olarak NTV yayınına bağlandı Sonay, Matthew kasırgasını anlattı telefonda. Niye gittiler, ne zaman dönecekler bilmem. Bildiğim bir zamanlar kameralara en çok yakışan iki isimdi onlar. En azından gittiklerini herkes fark etmeli diye yazdım bunları...

Haberin Devamı

KIZINI VERiR MiSiN?

Dedesi, Kanada’da kovboy filmlerinde gördüğümüz Amerikan tarzı pavyon işleterek zengin olmuş. Babası ırkçı bir örgütün üyesi, kendisi gibi olmayana mallarını kiraya dahi vermiyor.

Kendisine gelince, kariyerinde en belirgin özelliği küstahlığı ve medya maymunluğu. Latin kökenli kadınların ancak temizlikçi olacağına inanıyor.

Özleyeceğimiz ekran yıldızları


Ülkesindeki her Müslüman’ı izletmek, başka Müslümanlar’ın da ülkeye girmesini engellemek gibi akla hayale gelmeyecek planları var. Kadın düşkünü ama siyasi rakibinin eşinin kadın düşkünlüğünü koz olarak kullanacak kadar da pervasız. İnsan böyle bir adama kızını vermez ama bir ihtimal bu adam dünyanın kaderinde söz sahibi olacak. O zaman vay halimize....

FENA HALDE YANILIYORSUNUZ HANIMEFENDi...

Aleyna Tilki, 16 yaşında genç ve güzel bir kız çocuğu.

‘Cevapsız Çınlama’ diye bir şarkı yapmış, parça tutunca da sahne teklifleri gelmiş. O da ailesinin yanında olduğu hafta sonlarında gece kulüplerinde konserler vermeye başlamış.
Başlayan tartışma üzerine, Aleyna’nın annesi, dizi ve reklam setlerindeki diğer çocukların durumunu hatırlatmış.

Yok, bu mesele öyle savunulmaz. Birincisi yanlış örnek örnek değildir, ikincisi dizi ve reklam setlerinde istek şarkı yüzünden kimse kimseyi vurmuyor.

İlla bu işi savunmak istiyorlarsa dünyadaki star örnekleri üzerinden yürümeleri lazım. Mesela Britney Spears, mesela Justin Timberlake ve benzerleri...

Bu arada İstanbul’da, gece kulüplerinde, 16 yaşında çocuklar müşteri olarak da fink atıyor.

Birileri de bu işe el atar inşallah...

Haberin Devamı

ÇÖP KAMYONU SORUNSALI...

Taksiciler, minibüsçüler, servis araçları, hafriyat kamyonları... Hepsinin İstanbul trafiğine etkisini konuştuk ama çöp kamyonlarını unuttuk.

İstanbul’da ilçe belediyeleri trafiğin en yoğun olduğu saatlerde çöp topluyor, kimse sesini çıkartmıyor.

Resmi plaka, her istediğini istediği zaman yapar fikrinden ve zaten tıkalı trafiği daha da tıkalı hale getirmekten vazgeçelim artık.

Özleyeceğimiz ekran yıldızları

BİRA BORU HATTI

Dünyada eskiden kaynaklara sahip olmak önemliydi, artık sahip olduğunu pazarlara
sunmak önemli.

İstanbul’da yapılan Dünya Enerji Kongresi’nde Türkiye, doğalgaz kaynaklarının aktarımında kilit ülke oldu. Bu iyi ama Avrupa’da boru hatlarına dair dertler başka.
Belçika’nın en güzel şehri Brugge’de 3.2 kilometrelik bir bira boru hattı kuruldu.

Haberin Devamı

Bu sayede de bira fabrikasından şişeleme tesisine giden kamyonların trafikten çekilmesi sağlandı.

Avrupa’da yaşam çok mu sıkıcı yoksa fazla mı rahat, düşünmeden edemiyor insan.