Cadde 'Popun Kralı'nın oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu!

'Popun Kralı'nın oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu!

22.03.2024 - 12:00 | Son Güncellenme:

Michael Jackson'ın annesi Katherine Jackson, dünyaca ünlü şarkıcının müzik haklarının yarısının satılmasıyla ilgili karara itiraz ederek mahkemeye başvurmuştu. Katherine, mahkeme masraflarının diğer mirasçılar (Jackson'ın çocukları Bigi, Prince ve Paris) tarafından karşılanmasını isteyince ortalık karıştı. Bigi Jackson, babaannesi ile miras paralarının harcanmaması için davalık oldu.

Popun Kralının oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu

25 Haziran 2009'da hayatını kaybeden 'Popun Kralı' Michael Jackson'ın 2002 yılında taşıyıcı anne yoluyla dünyaya gelen oğlu Bigi, babaannesi Katherine Jackson ile davalık oldu.

Haberin Devamı

Bigi ve Katherine, geçtiğimiz sene Jackson'ın mal varlığının ortak yürütücülerinden John Branca ve John McClain ile hukuk mücadelesine girişmişti. Bunun sebebi ise Branca ve McClain'in, ünlü ismin müzik kataloğunun yarısını tahmini 1.2 milyar dolar karşısında satmak için anlaşma yapmasıydı.

Popun Kralının oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu

TEMYİZ BAŞVURUSU ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Davaya bakan hakim, Bigi ve Katherine'in söz konusu satışın feshedilmesine dair isteklerini reddederek, anlaşmasının devamına karar vermişti. Blanket ve kardeşleri mahkemenin kararını kabul ederken, Katherine davayla ilgili temyiz başvurusunda bulunmuştu.

Popun Kralının oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu

Aralık ayında Katherine, temyiz başvurusu nedeniyle oluşan yasal masrafların, diğer mirasçılar (Jackson'ın çocukları Bigi, Prince ve Paris) tarafından karşılanmasını istedi.

Haberin Devamı

Popun Kralının oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu

"HAKSIZLIK OLACAK"

Ancak Bigi, kendisine ve diğer Jackson kardeşlerine bunu yaptırmanın 'haksızlık' olacağını söyleyerek babaannesine miras paralarını temyiz için harcamaması adına dava açtı. People'ın haberine göre; Bigi adına konuşan avukatları, şu ifadeleri kullandı:

Temyizde satış anlaşmasının devam etmesi kararının bozulmasının son derece uzak bir ihtimal olduğu çok açık. Bu olasılıklar göz önüne alındığında, Bigi mirasını temyiz başvurusuna katılmak için harcamamaya karar verdi. Katherine'in davayı devam ettirme kararı, mirasçıların yararına değildir. Katherine'in dilekçesi, Bigi ve kardeşlerinin temyiz masraflarını ödemelerini gerektirecek pratik bir etkiye sahiptir. Temyize gitmenin kendi menfaatlerine olmayacağına açıkça karar verdikleri halde bu yükü bu hak sahiplerine yüklemek haksızlık olacaktır.

Popun Kralının oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu

'MAKUL' ÜCRETLERE KARŞI DEĞİL

Bununla birlikte, Bigi Jackson babaannesinin talebine tamamen karşı değil. Bigi'nin 'makul' avukatlık ücretlerine ve mahkeme masraflarına itiraz etmediği, ancak dört avukatın saat başına 840 ila 1400 dolar ücret talep etmesinin 'gerekli olup olmadığını' sorguladığı belirtildi.

Popun Kralının oğlu, miras yüzünden babaannesiyle davalık oldu

'BALKONDAN SARKITILAN BEBEK' OLARAK TANINDI

Gerçek adı Prince Michael Jackson II olan, ancak Michael Jackson’ın 2002'de battaniyeye sarıp balkondan sarkıttığı görüntüsü nedeniyle ‘Blanket’ (Battaniye) adıyla anılmaya başlanan oğlu, 2015’te adını Bigi Jackson olarak değiştirdi.