R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yarınki dolunayın Uranüs ile açısı heyecan verici koşullar gösteriyor. Sevgili okurlar, 5 Şubat’ta Aslan burcunda gerçekleşen dolunay sabit ve sıkışmış enerjileri aniden kırıyor ve yüksek bir gerginliğin boşalmasına işaret ediyor. Dolunaylar sonuçlanma ve değerlendirme zamanlarıdır. Aslan ise kendimize güven duymak, parlamak ve dikkat çekmekle, yaşam enerjimiz ile, yaratıcılığımız ile yakından ilişkilidir. Aslan yöneticileri, liderlerle ilgili konuları da gösterir. Dolunayın Uranüs ile kare açısı kendimizi göstermek, önemsenmek istediğimiz konulara heyecan, beklenmedik durumlar ve sarsıntılar da getirmekte. Dolunayın Merkür-Mars ortanoktası ile teması olması hızlı ve kimi zaman öfkeli bir iletişim ve düşüncelerimize aksiyon ve heyecan da getiriyor.

Haberin Devamı

Bu dolunay döneminde uzun süredir birikmekte olan bir konunun aniden değiştiğini görebiliriz. Kendi bireyselliğimizi, farklılığımızı daha fazla vurgulamak isteyeceğiz. Değişim isteyen konularda esnek olabilmek çok önemli olacak. Ani olaylar, gelişmeler yüksek bir gerginlik de yaratabilir. Kişisel açıdan önemsediğimiz, hatta gurur yaptığımız konularda daha ılımlı ve dengeli, akılcı olmaya bakalım. Ancak bir yandan da Uranüs’ün uyandırıcı etkisini de unutmayalım. Dolunay haritasında Başak burcunun yükseliyor olması kendimizi düzene sokmak, organize olmak ve değişikliklere uyum göstermek için çaba göstereceğimizi anlatıyor. Ayrıca beklenmedik durumlar toplum sağlığı, düzeni ve halkı ilgilendiren konular açısından da hassasiyet yaratmakta. Halkı ilgilendiren konular, hassasiyetler, kimi zaman kontrol dışı durumlar, doğa olayları dahi gündeme gelebilir.

Yükselene göre

20 Şubat’a kadar aktif olacak bu dolunayda, yükselen burcunuz Koç ise yaratıcı olduğunuz konularda, kendinizi sahneye koyma yönünde çok daha farklı, orijinal bir tavır sergileyebilirsiniz. Sevdiklerinizle, severek yaptığınız konularla ilgili sürprizler mümkün. İş ve çalışma koşullarınız da sizi meşgul edebilir. Eğer Boğa ise evinizi, ailenizi ya da yerleşiminizi ilgilendiren konular, sürprizler gündeme gelebilir. Toprakla, gayrimenkulle ilgili konular yanında yeteneklerinizi, kendinizi daha çok ortaya koyabileceğiniz imkanlar da var. Eğer İkizler ise çevrenizde ani durumlar, değişiklikler ve haberler dikkat çekiyor. Zihinsel uğraşlar, eğitim, iletişim konusu önemli. Ayrıca ailenizi, evinizi ve yakınları meşgul eden çevresel faktörler de meşgul edebilir. Eğer Yengeç ise bugünlerde paranız, harcamalarınız ve sahip olduğunuz destekler konusunda daha ihtiyatlı düşünmek yararlı olacak. İşte ve maddi konularda önemli muhasebeler yapabilirsiniz. Zihinsel açıdan aktif olduğunuz günlerdesiniz. Eğer Aslan ise kritik kararlar, ilişkilerinizi ve olaylara bakış açınızı yenileyebilecek ani tutum değişiklikleri yaşanabilir. İş ve parasal konularda daha çok adım atabilirsiniz. Eğer Başak ise tam olarak kontrol etmekte zorlandığınız koşullar, kişisel istekler ama gizli durumlar dikkat çekebilir. Çok fazla bilmediğiniz bir konu ile ilgili adımlar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise gruplar ve arkadaşlıklar içinde bir değerlendirme yapabilirsiniz. Sizi uyarıcı yeni ümit ve beklentiler olabilir. Ancak önünüzü tam göremediğiniz koşullar olabilir. Eğer Akrep ise işinizi, statünüzü, toplum önündeki durumunuzu ilgilendiren önemli kararlar, sonuçlar söz konusu. Bu değişiklikler ilişkiler üzerinden yaşanabilir. Gelecek beklentileriniz ve gruplarla ilgili işler de sizi hareketli kılacak. Eğer Yay ise bugünlerde uzaklarla, yabancılarla ya da eğitimle ilgili sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme gelebilir. Olaylara bakış açınız pek çok şeyi belirleyecek. İşinizi, mesleğinizi, sorumlulukları içine alan pek çok konu söz konusu. Eğer Oğlak ise belirli korku ve krizleri aşabileceğiniz değişiklikler içindesiniz. Ortaklı bir iş, borç ve yatırımlar, miras gibi konular vurgulanıyor. İsteklerinizi ortaya koymanız dikkat çekici olacak. Eğer Saka ise karşılıklı konular, ilişkileriniz, evlilik ya da kimi zaman muhalefet içeren durumlar ve belirli sonuçlar var. Tek başına karar vermek pek kolay değil. Finansal görüşmeler içinde de olabilirsiniz. Eğer Balık ise çalışma koşulları ve düzeniniz ile ilgili sonuçlar alabilirsiniz. Sağlık konusuna özen gösterin. Çoğu zaman başkalarını da içine alan koşullar dikkat çekebilir.