R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dolunay temaları devam etmekte. Bugünlerde sonuçlar, muhasebeler içindeyiz. Akılcı olmaya çalışalım. Özellikle öğleden sonra gurur yaptığımız bir konuda zorlanabiliriz. Yine de bugün sanatsal uğraşlar için uygun koşullar getirmekte. Merkür’ün Neptün ile uyumu esin alabileceğimiz koşullara işaret ediyor. Tasarım işlerinde, yazarken, konuşurken yaratıcılık elde edebiliriz. Sevgide ve sevilmek ihtiyacı içinde daha olgun davranmak bize çok şey sağlayabilir.

KOÇ: Haftaya son derece canlı ve dinamik enerjilerle başlıyorsunuz. Kendi bildiğiniz yoldan ilerleyecek, hareketli ve coşkulu geçen aşk hayatınıza yenilerini ekleyeceksiniz. Çocuklarınızla ilgili konularda gurur duyacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Keyiflere gidebilecek aşırı harcamaları bu dönem kısmaya çalışmalı, risk getiren adımlardan mümkün olduğunca kaçınmalısınız.

Haberin Devamı

BOĞA: Bugün evde sizi yoran ve zorunlu yenilenmelere dikkat çeken gelişmeler olabilir. Özel hayatınıza yansıyan aile içi gerilimler sabrınızı zorlayacak konularla ilgilenmenizi gerektirebilir. Yeni adımların atılacağı yerleşimle ilgili planlarınızı hızlanırken, babayla ait konularda sorumluluk alabilirsiniz. Eldeki kaynakların en doğru biçimde değerleneceği fırsatlara göz atın.

İKİZLER: Gün boyunca düşüncelerinizi paylaşacağınız, öğrendiklerinizi başkalarına aktaracağınız çalışmalar yoğunlaşıyor. İletişim ve kısa yolculuklar da eklenince günlük hayatınızda son derece aktif ve canlı olabilirsiniz. Birtakım anlaşmaların beklediğinizden de akıcı ilerlemesi ortaklıklarda yaşanan gelişmeleri hızlandırabilir. Bugün sizin için keyifli geçecek.

YENGEÇ: Maddi durumunuzda başlayan olumlu süreç bugün sizi çok heyecanlandırıp cesaret verebilir. Eldeki kaynakları daha ölçülü kullanma bilinci ile daha fazla birikim yapmakta kararlı adımlar atabilirsiniz. Yaratıcı yeteneklerinize odaklandığınız son sürecin getirileri eklenince kazançlarınızda artışlar yaşayabilirsiniz. Ancak harcamalarda ölçüyü kaçırmamaya çalışın.

ASLAN: Haftaya burcunuzda bulunan ve sizi yaşam enerjisi ile dolduran Ay ile başlıyorsunuz. Üzerinizdeki baskıların azaldığı bu dönemi daha kararlı ve bilinçli geçirebilir, en azından ailevi konularda aldığınız sorumluluklara yer açabilirsiniz. Onlardan gelebilecek maddi destekleri doğru kullanmalı, biraz da keyifleriniz için yaptığınız harcamaları kontrol altına almalısınız.

Haberin Devamı

BAŞAK: Yeni haftaya başlarken, hayatınızda bir dizi değişikliğe gitmek ve kararlı adımlar atmak isteyebilirsiniz. Ancak bugün kendinizi gereksiz yere kısıtlayacağınız konular ortaya çıkabilir. Geçmişin getireceği korkuları aşmak isterken, kontrolü kaybetmeniz söz konusu. Akışta kalarak kendinize yeni bir yol bulmaya çalışmalısınız.

TERAZİ: Yeni hafta size çok şey kazandıracak yeni olanakları önünüze çıkarabilir. Arkadaş çevrenizde yaşanan genişleme, beraberinde daha farklı adımlar atabileceğiniz şartları hazırlayacak. İşle ilgili yaşayacağınız olumlu süreçler bir yandan da takım çalışmalarında sorumluluk altına gireceğiniz konuları öne çıkarabilir. Başkaları ile olan paylaşımlardan keyif alacağınız bir gündesiniz.

Haberin Devamı

AKREP: Bugün kendinize kariyerinizle ilgili yeni hedefler koyabilir ve iş hayatında daha kararlı hareket edebilirsiniz. Uzun zamandır devam eden baskılara rağmen çok şey başardığınızı hissettiğiniz bir süreçten geçiyorsunuz. Son dönemde atılan adımların sonuçları üzerinde durabilirsiniz. Üstlerle ilişkilerin pozitif ilerlemesi biraz daha yapıcı davranışlar göstermenize bağlı olacak.

YAY: Haftaya oldukça keyifli bir başlangıç yapıyorsunuz. Uzaklarla ilgili beklentileriniz artarken kendinizi geliştireceğiniz pek çok konu yakından ilgilenebilirsiniz. Yolculukların ve tanışacağınız kişilerin size kazandıracağı olanaklar hızlı ilerleyebilir. Başkalarının görüşleri, hayat tecrübeleri karşında çok etkilenebilir, kendinizi yenileyeceğiniz imkânlar üzerinde durabilirsiniz.

OĞLAK: Haftaya başlarken ikili ilişkilerin her boyutu ile yakından ilgilenmek, duygusal bağların getirdiği huzursuzlukları aşmak için çaba göstereceksiniz. Bir yandan da başkalarının maddi desteğinden yararlanmak adına önemli adımlar atmanız gündeme gelebilir. Mirasla ilgili hukuki süreçler, alacaklarınızı tahsil etmek, yeni girişimler yapmak için iyi bir dönemdesiniz.

KOVA: Gün boyunca ilişkilerinizde sizi bekleyen olumlu koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yaratıcı etkilerle daha farklı bağlar oluşturabilir, kendinize destek aradığınız bu dönemi verimli geçirebilirsiniz. İşle ilgili ortaklıklarda sizi öne çıkaracak önemli bağlantılar ve kariyeri etkileyen pozisyon değişiklikleri de söz konusu olabilir. Daha rahat bir dönemde olmanız nedeni ile kişisel konulara odaklanabilirsiniz.

BALIK: Güne çok daha dinamik ve toparlayıcı etkilerle başlamanız mümkün. Uzun zamandır sizi bekleyen işlere yoğunlaşmakta ve yaratıcı yanlarınıza güvenerek çok iş çıkarmakta zorlanmayacağınız bir gündesiniz. Ancak gereksiz tembelliklerden kaçınmalısınız. Beraber çalıştığınız kişilerin fikirleri çalışma yöntemlerinizi geliştirmeye destek olabilir.