Cadde Rasim Öztekin kimdir, ne zaman ve neden vefat etti? Oyuncu Rasim Öztekin hayatı...

Rasim Öztekin kimdir, ne zaman ve neden vefat etti? Oyuncu Rasim Öztekin hayatı...

08.03.2022 - 01:55 | Son Güncellenme:

Sahnelerin ve beyazperdenin başarılı oyuncularından Rasim Öztekin, Galatasaray Lisesi'ni bitirdi, İstanbul Üniversitesi'ndeki eğitimi ardından oyunculuğa dair eğitim aldı. Profesyonel oyunculuk kariyerine Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular'ı ile adım attı. Peki, Rasim Öztekin neden öldü?

Rasim Öztekin kimdir, ne zaman ve neden vefat etti Oyuncu Rasim Öztekin hayatı...

Rasim Öztekin ne zaman öldü? Oyuncu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine verilen Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a devretti. Tiyatro sahnelerinde, TV ekralarında ve beyazperde de birçok başarılı esere imza attı. İşte, Rasim Öztekin hayatı ve dizileri...

Haberin Devamı

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR?

Rasim Mükerrem Öztekin, 14 Ocak 1959 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesini bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu.

Sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla elde etti. Profesyonelliğe ise Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda başladı. 2016 yılında Kel Hasan Efendi'nin kavuğu Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredilmiş, 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu kendisi Şevket Çoruh'a devretmiştir.

1992-1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı, 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Mart 2020'den itibaren Youtube'da içerikler üretti.

Haberin Devamı

RASİM ÖZTEKİN NEDEN VE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Rasim Öztekin'e 2004 senesinde kalp yetmezliği tanısı kondu. Oyuncu, 8 Mart 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Öztekin, akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybetti.