Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Master Sommeliers Club’ın iki yıldır başarıyla sürdürdüğü içecek, peynir ve zeytin profesyonelleri buluşması Antalya’da Lara Aska Otel’de gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanlığını Murat Yalçın’ın üstlendiği etkinlikte, derneğin Onursal Başkanı olarak bu sene Organizasyon Komitesi Başkanlığı görevini icra ettim. Söyleşiler, oturumlar, workshoplar ve tadımların olduğu Winetolia & Cheesetolia & Olivetolia’ya birbirinden değerli isimler katıldı. Kadim dostum, gazetemizin gurmelerinden Lezzetin Rotası köşesinin sahibi Süreyya Üzmez, Gastromasa gibi başarılı işlere imza atan Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, ASKA Group Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, Hürriyet eski Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, MasterChef Tuna Aktan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, Prof. Dr. Fügen Özkaya, Prof. Dr. Mücahit Özkaya ve Eczacı Atilla Totoş’un da aralarında bulunduğu isimlerle keyifli vakit geçirdik. Elbette Şef Kahraman Bıyıklı’nın leziz yemekleri de bu sohbetlere eşlik etti.

Haberin Devamı

Anadolu’nun yıllanmış tatları

Panellerden notlar

Gastronomide servis sanatının inceliği, sütün yolculuğu, coğrafi işaretli içecekler, Anadolu’nun zenginliği ve butik üretim gibi panellerin işlendiği etkinlik boyunca çok kıymetli isimler bilgi ve tecrübelerini aktararak birbirlerine ve genç kuşaklara ışık oldu.

Tahsildaroğlu CEO’su ve Genel Müdürü Sevdil Yıldırım, markanın yeni çıkan gurme ve sürülebilir sağlık serisi peynirlerinin ön tanıtımını yaptı. Yıldırım, “Dünyanın artık çok daha fazla kolektif zekaya ihtiyacı var. Kadınların yönettiği şirketlerde bu durum daha geçerli ve krizler daha kolay yönetiliyor” vurgusu yaptı.

Anadolu’nun yıllanmış tatları

Dört kuşaktır zeytincilik yapan bir aileden gelen ve İzmir Buca’da özellikle kadınlara destek veren Mare Çiftliği kurucusu Ayşe Gökçe Susam, fuarda imalat ekibiyle yer aldı. Organik zeytinler, zeytinyağları, reçeller, konserveler, soslar ve turşuların sergilendiği organizasyonda, “Pozitif olana odaklandığımızda ortaya çıkan enerjiyle her şeyi başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

MasterChef Tuna Aktan ise gastronomi öğrencilerinin Türk mutfağını tam olarak öğrenmeden dünya mutfağına açılmalarının doğru olmadığının altını çizdi. Kendilerini geliştirmeleri ve bunun için sanata yönelmeleri gerektiğini söyleyerek, “Bizim işimiz sadece mutfak değil, şeflerin tıpkı bir orkestra gibi hem mutfağı hem servisi hem yemekleri hem de misafirini memnun edebilmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu’nun yıllanmış tatları

Türkiye’nin mozzeralla ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan GürSüt Süt ve Süt Ürünleri fabrikası müdürü Mustafa Kavak, farklı peynirlere de geçeceklerini aktardı. Eski fabrikalarını kapatıp, son teknolojiyle donatılmış yeni fabrikaya geçmeleriyle ilgili, “Şu anda mozzerallalarımız el değmeden üretilmektedir” açıklamasında bulundu.

Master Sommeliers Club, Gastrofest Winetolia diye iki sene önce yola çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl etkinliğimizin adına Olivetolia, bu yıl da Cheesetolia eklendi. Umarım önümüzdeki yıllarda fark yaratan inovasyonlarla profesyonel buluşmalarımız devam eder.

Anadolu’nun yıllanmış tatları

Çok değerli okuyucular, Güzel vatanımızın kadim topraklarında bir yılı daha geride bıraktık. Savaşlar, tabi afetler, yeni keşifler, pandemiler yaşadık. Kimilerinin üstesinden biz geldik, kimilerinden de aşılar sayesinde korunduk. 2023’ün hepimize sağlık, mutluluk getirmesini temenni ediyor, yeni yılınızı kutluyorum.