Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

BİR BEBEK KLASİĞİ: DİVAN
Divan, Bebek için bir klasiktir,
değişmeyen çizgisi, içerisinde devamlı yaptığı değişiklikler ve yeniliklerle ondan vazgeçemeyen misafirleri tarafından yakından izlenir.
Personelle müdavimler adeta kaynaşmışlardır, kim sigara içer kim yüksek ısılı bölümü sever bilirler ve misafirlerini ona göre yerleştirirler. Mutlu etmek, daha ilk adımdan başlar.
Son yıllarda yemeklerde bir modernizasyona ve çoğunlukla da vegan tipi tabaklara gittiler. Galiba bu kararda Koç Ailesi’nin de rolü var, zaten Divan onların hep büyüteci altında... Son gidişimde yediğim narlı enginar dolması, doğrusu başlı başına muhteşem bir tattı. Yine içinde taze çalı fasulyesi, portakal, nar ve mango olan çeşitli taze otlarla bezenmiş bahar fasulyesi de favorilerim arasına girdi. Mevsimlik tat olan sakız kabağı, zencefil, kişniş ve lime karışımıyla yapılan kişniş tadının hakim olduğu çiğ kabak da, mevsiminde hoş bir lezzet...
Emek ve başarı
BİR BEBEK KLASİĞİ: DİVAN
Tüm bu lezzetlerin altındaki imza Abant İzzet Baysal Üniversitesi aşçılık bölümü mezunu, daha sonra Roma’da iyi bir eğitim almış Muhammed Al’a ait. Tabii bunda restoranın müdürü Murat Kaleş’in de takibi ve emeği dikkat çekiyor.
Şimdi gelelim Divan’ın menüsüne, kuşkonmaz, çıtır kalamar, karides ve mevsim sebzeleri, başlangıçların favorileri arasında. Salatalardaysa tercihim, kinoadan yana. Hamburger de sevenleri için her zaman mevcut. Tabii Divan klasikleri her zaman favorilerimin başında geliyor. Yoğurtlu kebap, dana etinden güveçte hünkar beğendi, ağır ateşte pişmiş dana kürek ve yılların eskitemediği tatlardan bazıları...
Bu gidişimde istediğimiz tatlılarda daha ciddi bir farklılık müşahede ettik. Tabak dekorasyonları bile göze çok hoş geliyordu, sorunca çok genç, özgeçmişi dopdolu, pastacılık üzerine master yapmış genç bir kadın karşıma geldi.
Gülfem İnce, hakikaten ‘know how’ı çok doğru kullanıyor. Elmalı strudel ve çam fıstıklı portakallı irmik helvasın tadına baktık. Aklım süt kremalı cheesecake’te kaldı, bir dahaki sefere profiterolü ve onu mutlaka deneyeceğim.
Appelbaum farkı…
Genç ve okullu aşçılar artık ciddi anlamda restoranların mutfaklarına hakim olmaya başladılar. Özellikle bu değerleri bulup, Divan camiasına kazandıran klasik tatlarla modern mutfak konseptini doğru bir biçimde birleştiren ve zaten mazisinde yiyecek içecek olan grubun CEO’su Richard Appelbaum’u bir defa daha kutluyor, tüm Türkiye’de bir ekol olan Divan Grubu’nun daha çok yayılmasını diliyorum.