Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bodrum’un en önemli yiyecek - içecek ekseninin bir ucu Milta Marina’ysa, diğer ucu şüphesiz Bodrum Cafe ve Denizciler Kulübü’nün bulunduğu noktadır. Sizlere bu çizginin diğer ucunda bulunan Bodrum Cafe’den bahsedeceğim. Mekanın üst katında güneşin batışının muhteşem görüntüsünü izleyebilirsiniz. Gece boyunca misafirlerin neşe dolu seslerinin yankılandığı mekanda, soft müziğin yanında birbirinden başarılı yemekler sunuluyor.

Markanın yaratıcısı, mutfak dahil her noktanın sorumlusu Adnan Şen. Menü çok zengin değil fakat seçilecek değişik tatlar var. Salatalarda kaşık salatası ve tarla yeşillikleri salatası öne çıkıyor. Son zamanlarda Körfez ülkelerinden gelenlerin tercihleri tabbuleden yana...

Haberin Devamı

Konseptin değişik bir parçası ise; rakı, şarap ve bira tabakları gibi mezelerin ve içeceklerin seçilmesi. Sıcak başlangıçlarda kalamar ızgara veya tava, Bodrum’a özel ızgara yaprak ciğer, kuzu böbrek dilimleri, acılı mantarlı pazı soteyle doldurulmuş börek ve ev yapımı ızgara kuzu kokoreç öne çıkıyor.

Bir gün önceden sipariş verin

BODRUM CAFE’NİN LEZZETLİ TATLARI

Ana yemek listesi çok çeşitli. Etkin olan ana madde genellikle kırmızı et. Çünkü grup şirketlerinden en önemlisi ve en eskisi ‘Bodrum Et’. Dolayısıyla tesislerin en iyi mamülleri, önce kendi mekanlarına geliyor. Benim favorilerim arasında sebze buketi
ve baharatlı haşlanmış patatesle sunulan
T - Bone Steak geliyor.

Bir gün önceden sipariş edilmesinde fayda olan İtalyanlar’ın efsanevi tadı dana Osso Buco, bunun yanında kasap köfte, satır burger, çökertme ve Ali Nazik de tercih edilebilecek diğer tatlar. Makarnalara gelince, penne ve tagliatelle başarılı. Napoliten bolonez veya kremalı pesto sosla sunuluyor.

Tatlı menüsü ise oldukça sınırlı. Vanilyalı dondurma, karamelize armut eşliğinde sunulan çikolatalı sufle, çikolatalı dondurma üzerinde verilen armut tatlısı ve tabii ki meyve salatası.

Bu restoranın dekorasyonu insanı mutlu ediyor. Duvardaki aynalar, tablolar, ışık ve müzik sistemindeki her şey detaylıca incelenmiş ve değerlendirilmiş. Manzarasından masada duran çatal, kaşık ve bıçağa kadar her şey, el emeği ve özel. Masalar da hepsi birbirinden farklı masif ağaçtan yapılmış.

Haberin Devamı

Bodrum Cafe’de kahvaltıyla başlayan hizmet gece yarısına kadar devam ediyor. Bir sabah kahvaltınızda günlük köy kaymağı, bir akşam karşınıza şarabın yanındaki peynir tabağında fırınlanmış peksimet çıkabiliyor. Adnan Şen Ailesi’nin köklerinin dayandığı Bodrum Karaağaç’ın her özelliği zaman zaman masanızı süsleyebiliyor.