Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bodrum’da oturanlar, maalesef evlerinin önünden ve şehirdeki koylardan denize giremezler. Deniz taşıtınız yoksa, tek çözüm beachlerden birisine gitmektir. Bu tip dinlenme, yeme - içme ve kalma yerleri de artık kompleks haline geldi.
Bu yazımda, bir gurmenin yönettiği çok popüler bir tesisten bahsedeceğim.

Bodrum ve Çeşme, ülkemizin en popüler tatil bölgeleri. Şimdilerde bu iki sahil şehrimiz birbiriyle yarışıyor. Şu an için bu konuda Bodrum’u daha önde görüyorum.

Tayfun Topal ve ekibi tarafından yenilenen X Beach, Yalıkavak’ın en güzel koyu Tilkicik’te yer alıyor. Boyutu ve dekorasyonu birbirinden ayrı 45 oda, açık ve kapalı yüzme havuzları, SPA, sauna ve Türk hamamıyla adından söz ettiren Highlight Hoteli; 50 kişilik iskelesi ve en önemlisi Ginger restoranıyla tam bir cazibe merkezi.

Haberin Devamı

Beach aslında çok enteresan düzenlenmiş. Maldivler’deki açık hava otellerini andırıyor. Bembeyaz bir kum, pırıl pırıl bir denizi var. Ama uzun yıllardır insanlar kuma basmaktan, ayaklarını kirletmekten nedense korkuyor. Burada da birçok yer, Yeni Zelanda’dan getirilen tik ağacıyla kaplanmış. Locaların döşemelerini dekoratör Belgin Açıkalın yapmış. Her locada koltuklar, perdeler, çift ve tek kişilik yataklar, kıymetli eşya kasası ve şarj cihazı ünitesi dahil ihtiyacınız olan her şey bulunuyor. Size sadece mayonuzu alıp gelmek kalıyor.

Gün boyu şezlongunuzun yanına her türlü servis yapılıyor. En popüler ikram ise soğuk ayranla beraber gelen pideler. Topal’in Gaziantepliliği burada da kendini gösteriyor. Gün batımındaysa, DJ’lerin yaptığı müzik yükseliyor ve kokteyller servis ediliyor.

Tek kelimeyle muhteşem

Şimdi gelelim dekorasyonu ve yemekleriyle adından çok bahsedilen Ginger Restoran’a... İçeri girer girmez karşınıza tüm ihtişamıyla Kosta Rika’dan getirilen bir ton ağırlığındaki Robellini ağacı çıkıyor. Botanik bitkiler arasına yerleştirilen üç metrelik masif masalar, salıncaklar ve mermer barla bir beach’te alışılmadık ‘fine dining’ hizmeti veriliyor. Başarılı yönetici Gürsel Avcı, neredeyse son altı ayını Bodrum’da geçirmiş. Ginger için özel yaptırılan Nude serisi kristal bardaklarsa farklılık yaratıyor. Kahvaltısıyla İstanbul’da ün yapan Nezih’in konseptinden bazı alıntılar da bu menüyü süslüyor.

Haberin Devamı

Yemek menüsü ise tek kelimeyle muhteşem. Başlangıçlarda Akdeniz esintilerinden

BODRUM  X BEACH’İN  BAŞARISI
buffalo mozarella domates ve fesleğen, tercih edilen bir tat. Somon füme ve avokado, karidesli bruschetta, kalamar ve kabak, acılı domates sos da hoş lezzetler. Salatalarda benim tercihim keçi peynirli salata, kinoa
ve avokado salatası.

Burgerlerin en başarılısı X Burger. Ev yapımı burger köftesi, bacon, hardal soslu cheddar peyniri, tavuk, soğan ve patatesle yapılan bir hamburger.

Makarnalarda deniz mahsullü risotto, bir başka olmuş. Diğer bir lezzette taze fasulye, patates, çam fıstığı ve pesto sosla yapılan fusilli alla genovese. Öğle yemeği için, karışık salatayla sunulan otlu peynirli pideyi tavsiye edebilirim.

Pizzalar çok çeşitli. En başarılıları greek buffalo mozarella gorgonzola, porcini mantar truf ve rendelenmiş parmesanla yapılan
ve dört peynirli olanı.

Haberin Devamı

Şef Ömer Yıldız, ana yemeklerde gayet iddialı. Bir tavuk çiftliğiyle yapılan anlaşma sonucu temin edilen organik tavuk, unuttuğumuz bir tat. Yanında sote sebzeler, kısık ateşte pişmiş kiraz domatesler ve lime sosla geliyor. Gerçek vahşi deniz levreğiyse, karamelize patates roka ve deniz börülcesiyle sunuluyor.

Tatlılarda İtalyan lezzetleri öne çıkmış. Tiramisu ilk sırada, onu panna cotta takip ediyor. Dondurmalı profiterol ve browni de ilgi gören tatlardan.

X Beach Otel ve Restoran & Bar, Gürsel Avcı yönetiminde sezonu başarılı bir şekilde kapatacak. Bu yıl Bodrum’da sıkıntı çekildi. Sadece misafirini getiren oteller ve müdavim restoranlar iş yaptı Bu mekanın bir şansı da, şefi Ömer Yıldız’ın aileden oluşu.