Cadde 'Rötuşsuz yaşamak gerekiyor'

'Rötuşsuz yaşamak gerekiyor'

08.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kate Upton, “Rötuşsuz kareler, gerçek hayata attığımız bir adımdır. Öyle yaşamamız gerekiyor. Amacımız da olabileceğimizin en iyisi olmak...” dedi

Rötuşsuz yaşamak gerekiyor

ABD’li model Kate Upton, Health dergisinin eylül sayısına kapak oldu. Model, sosyal medya hesaplarından açıkladığı ‘Strong4Me’ hareketiyle kadınların sağlıklı ve güçlü hissetmelerini kendisine misyon edindiğini açıkladı.

Haberin Devamı

- ‘Strong4Me’ hareketi için size ilham veren şey ne oldu?

Kendi fitness yolculuğum... Kariyerimin son 10 yılında çok fazla deneme-yanılma yaşadım. Tüm gezilerim ve ilişki yaşamakla evlilik gibi hayat değiştiren tecrübelerim boyunca nasıl fit kalındığını anlamam gerekiyordu. Kişisel ilişkilerim, antrenmanlarım ve gezilerim, her şeyi göz önünde bulundurmam icap ediyordu.

- Tüm bunları çözmeyi nasıl başardınız?

Ben Bruno ile tanıştığımda çözüldü. Ruhsal anlamda çok iyi bir noktadaydım ve yalnızca güçlü olmaya odaklanmaya hazırdım. Öyle ki, sığmam gereken elbise bedeni hakkında bile düşünmüyordum. Bruno, bana güçlenme antrenmanını ciddi şekilde öğretti. Benim için listeler hazırladı ve yoldayken de ihtiyaçlarımı giderdi. 30 dakikalık egzersizleri istediğim yerde yaptım. Aynı zamanda, önceden hazırlanmış sağlıklı yiyecekler tükettim.

Haberin Devamı

- 30 dakikalık egzersizleri günlük rutininize mi eklediniz?

Evet, özellikle kızım doğduktan sonra, benim için gerçekten kolaylık oldu. Emzirdiğim için bir yere çıkamıyordum. Spor salonuna gitmek imkansızdı, bu nedenle evde çalışabilmek, harika!

- Bize vücudunuza güvenme konusuyla ilgili yaşadıklarınızı anlatır mısınız?

Küçükken, kendine son derece güvenen bir çocuktum. Florida’da büyüdüm, orada sürekli bikinilerle gezerdik ve bu durum bize tuhaf gelmezdi. Bu nedenle farklı bir vücut tipine ait olduğumu ya da insanların benim bedenimle ilgili bir düşünceleri bulunduğunu hiç fark edemedim. Modelliğe ilk başladığımda, işler değişti. Bazı insanlar benim fazlasıyla yuvarlak hatlara sahip olduğumu düşündü. Şimdiyse sektör değişti ve bu durum beni mutlu ediyor. Sektörün birçok yönden beni yaratıp yıktığını, ardından kendi kendimi yeniden toparladığımı düşünüyorum.

- Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz?

Kariyerime adım attığım yıllarda, her şey ölçülere göre yapılıyordu. Eğer bir pantolona sığamazsanız, utanıyordunuz. Bu nedenle daha sağlıklı bir noktaya varmam, uzun zamanımı aldı. Farklı bir zihniyete bürünebilmek, benim açımdan son derece önemliydi. Hiç kimsenin ‘Hayır olamaz! Bu bedene sığamıyorum’ dediği o negatif noktada olmasını istemem. Kime ne ki? Gidin başka birini satın alın!

Haberin Devamı

- Rötuşsuz fotoğrafların kadınlar için önemli olduğunu neden düşünüyorsunuz?

Bu konuyu biraz daha derinlemesine düşündüğünüzde, aslında bilip bilmeden her yere rötuş uyguladığımızın farkına varıyorsunuz. İnsanlar Instagram gönderilerindeki fotoğrafları bile yeniden düzenliyor. Yeni norm bu... Bizler de sonrasında o kişinin paylaşımını, asıl görüntüsü zannediyoruz. Kendimiz için de, öyle görünmemiz gerektiğini varsayarak, aynısını uyguluyoruz. Sonuç olarak, benim için bu rötuşsuz kareler, gerçek hayata attığımız bir adımdır. Öyle yaşamamız gerekiyor. Amacımız da olabileceğimizin en iyisi olmak ve bir başkası gibi görünmeye çalışmamak olmalıdır.

‘Eskisi kadar güçlü değilim’

- Kızınızın doğumu sizi spor anlamında etkiledi mi?

Tamamıyla... Aslında bu benim için en zor şeydi. Aşırı güçlü olduğum seviyelerden gerçekten tek bir hamle bile yapamayacak durumlara düştüm. Neredeyse bir yıl olacak ama hâlâ eskisi kadar güçlü değilim.

Haberin Devamı

- Bu süreçte daha sağlıklı bir bakış açısını nasıl geliştirdiniz?

Benim için uygun egzersizleri bularak ve sağlıklı beslenerek. Şunu fark ettim ki, eğer zihinsel olarak iyi bir noktadaysam, bana gelen hiçbir eleştirinin kafamı karıştırmasına izin vermiyorum.