Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2013’TE ‘SÜT KARDEŞLER’İ BİİP’Lİ İZLEMEK

Özel televizyonun tarihi kadar eski bir sinema filmi... Kaç defa izlediğimizi hesap etmek çok zor. Her an her yerde karşımıza çıkar. Yine çıktı.
Star, Galatasaray-Juventus maçı öncesi kısa yoldan “reyting” için “Süt Kardeşler”i bulmuş. Bana göre doğru da yapmış. Gülüyoruz hâlâ.
Ne böyle bir ekip geldi bugüne kadar, ne de böyle komedi yapıldı. Ailecek böyle ortak bir görüşe sahiptik izlerken. Arada “biip” sesi geldi. Not almışım 20.52-20.53 arası üç kez “biip” olmuş. “Eşşolueşek” sözünün biplemesi bu...
Nedir bu Kemal Sunal’ ın başına gelenler? Bu köşede buzlanan, biplenen Kemal Sunal filmlerini yazdım.
“Toplumun muhafazakarlaşması” diyorlar. O tanım yanında efendi kalır. Aslında başka bir şey denir de...

Haberin Devamı

GALATASARAY-JUVENTUS MAÇINDA SOLİST ÖNDE, ORKESTRA YOKTU

Star’da Galatasaray-Juventus maçından önceki hali yazdık. Sıra maça geldi. Oturduk izlemeye, görüntülere göre stat dolu. Ama ses yok. Arkada sinek vızıltısı gibi geliyor. Dibine kadar açtık sesi. Arka fon sıfır. Önde Ercan Taner’in sesi gürül gürül.
Maç başladı. Havaya giremiyoruz. “Yahu sen çekilsene aradan” gibi elimle itmek istiyorum spikeri. Sevgili Ercan’ın haberi yok tabii ki bu durumdan, o anlatıyor. Biz maçı bıraktık Ercan Taner’le sohbete başladık.
Müzisyen çevresinde şöyle bir laf vardır; ‘“Solist önde abi”. Bizim pop müzik kayıtlarının standardı böyledir hâlâ; solist öndedir orkestra arkayı doldurur.
İzlerken esprisi oldu maçın; solist önde (Yani Ercan Taner), orkestra (yani tribünler) yok. Hemen Kopenhag-M.United maçına baktım, vallahi sahadaki bağrışmaları bile duyuyordum. Spikerin de sesi gayet dengeli geliyordu. Neyse kar imdada yetişti diyelim!

TÜRKİYE, GÜLBEN ERGEN’E ÇOK GÜVENİYOR, AMA TV’DE İZLEMİYOR

Böyle bir durum ortaya çıkıyor. Show TV, Gülben Ergen’in programını kaldırmayı düşünüyormuş. Şaşırtıcı değil.
Gülben Ergen her daim ekranda olmuştur ve olacak. Programı bitse bile bir gün bir kanalda mutlaka karşımıza yeni bir projeyle çıkacaktır. Benim anlamadığım, yapılan araştırmalarda “Türkiye’nin en güvenilir 10” listesinde mutlaka yerini alması. Ama ekranda böyle olmuyor. Yorum; ülkemiz kendisine güveniyor ama izlemiyor... Demek ki ikisi farklı şeyler.

Haberin Devamı

RTÜK HER ŞEKİLDE CEZALANDIRIYOR

“Umutsuz Ev Kadınları”nın 86. bölümüne “Gündüz çocukların ayakta olduğu saatte uygunsuz görüntüleri yayınladın” diye ceza kesti RTÜK. Gerekçe de özetle; “Akşam yayınlıyorsun, olumsuz örnek işaretini koyuyorsun; ben kızmıyorum ama gündüz bunu kaldırıp nasıl yayınlarsın?” diye hesabı kesmiş. Ben de saf saf FOX’a akıl verdim. Yanılmışım.
RTÜK, “işaretli yayınlanan” 84. bölüme de ceza vermiş.

MUSTAFA BALBAY SURVIVOR GİBİ YAŞADI

Sevgili Balbay özgür. Söyleyecek, anlatacak çok şeyi var. Kanallar peşinde. Arkadaşları bir bir onu kamera karşısına çıkarmak istiyorlar.
Kanal D Ankara temsilcisi Erhan Karadağ da onlardan biriydi. Ana haber bülteninde konuştular. Biraz hapislik hayatını sordu Balbay’a. “Çaydanlıkta yemek yapıyormuşsun” dedi. “Semaver ve onun üzerinde çaydanlık” dedi Balbay.
Devam etti: “Su ısıtıp duş yapıyordum, çay demliyordum, havuç domates haşlıyordum...” Karadağ yorumu yaptı; “Tüm mahkumlar gibi Survivor oldun...”