Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ATV’nin yarışma programı ‘Kelimenin Gücü’ne te- levizyon ve eğlence dünyasının bilinen isimleri katılıyor. Yarışmacılara yardımcı oluyorlar. Tabii hem soru soruyorlar, hem de sorulara muhattap oluyorlar. Yani bir nevi onlar da yarışıyor. Son izlediğim bölümde Acun Iılıcalı ve Saba Tümer yarışmacı koçluğu yaptılar. Acun yarışmacı olunca baktım da epey heyecanlı. Mesela bir sözcük var, onu karşısındaki yarışmacıya anlatması gerekiyor. Soru İnönü’ydü. Aklına ilk gelen Beşiktaş’ın stadı oldu. Fenerbahçe dedi. Yarışmacı karşılık olarak ‘Beşiktaş’ dedi. Ehh yakalamıştı. Ama şimdi oradan İnönü’yü nasıl anlatacaktı. Beşiktaş dedi. Yarışmacı onun karşılığı takım dedi. Yine olmamıştı. Bu sefer ‘stat’ dedi. Yarışmacı bunun karşılığı ‘seyirci’ dedi. Mantık olarak yarışmacı haklıydı. Zaten süre dolmuştu. Halbuki mesela ‘Atatürk’ dese İnönü’ye ulaşmak daha kolay olacaktı!

Haberin Devamı

REKLAM HABER İÇİNE
Kanal D Ana Haber’i izlerken birden haberin ortasına ‘yedi dakikalık reklam’ girdi. Bu bir değişiklikti. Yani haber sonundaki reklamı, haberin ortasına almışlar anladığım. Yeniliklerin arkası kesilmiyor.

ONLAR KADROLU Ekranı üçe bölüp ortaya Yiğit Bulut’u yerleştirilmesi, bir Habertürk klasiği. Ekranın her iki yanındaki bölmede ise bu kanalın kadrolu tartışmacıları yer alır. Mehmet Metiner ve Ersan Şen mesela. Ama bir gerçeği de kabul edeyim. Elim bu kanala gitmeden de edemiyor. Hele yaz pelteliğinde “Bakalım ne tartışıyorlar?” gibisinden bir his. Eh amaç buysa Habertürk bu işi başardı diyelim. Ama öte yandan ne dedikleri, hiç önemli olmuyor. Ya da o ses tonunu ve vurguları ezberlediğim için ‘Hah yine Mehmet Metiner’ deyip şöyle bir bakıp geçiyorum...

GÖZÜM SELAMİ’Yİ ARIYOR
Post-modern ‘Çocuklar Duymasın’ın fragmanını izledim. ‘Layt Selami’siz büyük boşluk olacak gibi. Onun yerinde Volkan Severcan var. Ana karakterleri olabildiğince dizide tutmaya çalışmışlar. Yani herkes tamam. Ama ana karakterlerden biri de Layt Abi’ydi. Yeni koca mı yoksa sevgili mi olacak acaba?

HANGİ KÖŞE YAZARI TKP’YE OY VERDİĞİNİ AÇIKLADI?
NTV’de ‘Basın Odası’nın katılımcılarından Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz geçen seçimde hangi partiye oy verdiğini açıkladı. Konu buraya gelmişti. ‘Saklamama gerek yok’ dedi ve oyunu verdiği partiyi açıkladı; TKP.

Haberin Devamı

ADI ŞEN AMA KENDİSİ ÇOK KARIŞIK
ATV’nin yeni dizisi ‘Şen Yuva’ başladı. Telaşlı bir başlangıç yaptı. Yani insan ‘Bi dur kardeşim!’ diyor. Bir olay başlıyor ardından tam bitecek, bir diğeri başlıyor. İzleyiciyi heyecan ve telaş içinde ekrana çekme formülü mü oluyor bu? Biraz daha sakin olmak lazım. Ayşegül Atik bu tarz komedilerin kraliçesi olduğunu bir kez daha ispatladı bu arada.

NAZ ELMAS’TAN YENİ FİLM
Naz Elmas, Kürşat Başar’ın CNN Türk’te başlayan sohbet programına konuk oldu. Bir türlü tutturamadı. Yani bu tabii ki zorla olmuyor. kendisine çok şans verildi. Ona o şansı veren isimlerden biri de kuşkusuz Özcan Deniz’di. Kendisini 200 genç kız arasından seçmişti, ‘Haziran Gecesi’ dizisi için. Ama olmadı. Neyse tekrar Özcan Deniz’le bir film çekecekmiş. Bir de dizi projesi varmış. Hadi bakalım.