Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Akrep’in geçtiğimiz hafta setinde yaşanan ‘korona’ vakası nedeniyle yeni bölüm kanala teslim edilememişti. “Bu hafta olacak mı?” diye sordum kanala.... “Yetiştirilebilirse...” cevabını aldım. 1 Nisan’da göreceğiz.

Final yapabilirler

Star’ın dizileri sezon sonu final yapacak gibi... ‘Seni Çok Bekledim’, ‘Sefirin Kızı’ ve ‘Akrep’. ‘Menajerimi Ara’ bitirilirse sürpriz olmaz. ‘Akrep’, ‘Ben devam etmeye hazırım ama bir el atsalar’ diye yalvaran gözlerle bakıyor. Tıkandı, yürütemiyorlar. Halbuki ekip gerçekten iyi.

Haberin Devamı

‘Menajerimi Ara’yı ev ahalisi izliyor. Gidişatı, oyuncularıyla iyi bir dizi. Yetmiyor ‘reyting’ sisteminde. Aslında bu da değil. ‘Açık kanal izleyicisi’ ile ‘dijital iş izleyicisi’ ayrımı diyelim yeni düzende. Total ile AB açık kanal için çok fazla bir ayrıma neden olmuyor. Beğeni hemen hemen aynı.

Bir de ‘Others’ diye tarif edilen kesim var. Bazı dizilerin yüksek reyting olması bu kesime bağlanıyor. İlginç bir sistem yumağı diyelim. Bu arada final tabii ki bir dizi için olağan bir durum. Hele bu film gibi dizi sisteminde!

‘AKREP’ NE OLACAK

PORTAKAL SUYU VE NAZİLER

‘Teşkilat’ta İstihbarat teşkilatımızın üyeleri Neo-Naziler’in arasına girmiş, operasyon olacak. Serdar sohbet ediyor, gamalı haç dövmeli Nazi gençlerle. Ev ahalisi, “Meyve suyu içen Naziler...” dedi.

Biz hani fotoğraflarda hep içki içen, sigaraları eksik olmayan dazlak adamlar görmeye alıştık. Demek ki yanılmışız!

Biz ‘Söz’ dizisi izledik. Aynı yapım şirketini işi. ‘Teşkilat’ ile ‘Söz’ arasında dağlar kadar fark var. Sonra yine bu kanalda, ‘Kızıl Elma’yı izledik. Mesele ajitasyon değil. Bir diziyle ilgili olmazlar. Senaryo, oyunculuk, çekim... MİT yeni operasyon yaptı mesela. Nasıl oluyor bunlar? Ne bileyim danışmanlar ayrıntılarda yardımcı olur, gerçekliğe yakın planlar çekilir.