Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

D Smart Eurofutbol kanalı hazırlık maçlarını yayınlamaya başladı. Galatasaray-Unterhaching maçını Emre Tilev anlattı. Heyecanlı bir anlatımı vardır. Arda bir topuk pası verdi. Gerçekten çok estetik ve Stancu’yu gol pozisyonuna soktu. O sırada “Arda sanki Brezilyalı” diye bir yorum... Türkler bu topuk pasını veremez. Arda sanki Türk değil, Brezilyalı! Bu karşılaştırmalar hep yapılıyor. Alışkanlık oldu. Ben “Bu alışkanlıktan vazgeçilmeli” diyorum. “Arda gibi bir muhteşem hareket” benzeri yorumlara artık alışalım. Kendi oyuncularımızla ilgili yorumlarda kendi standardımızı çizelim.


NEVŞİN MENGÜ MECBUREN HAVUZ SPİKERİ
Bir spiker aynı gün yaklaşık bir saat arayla iki kanalın ana haber bültenini sunabilir mi? Demek sunabilirmiş. Nevşin Mengü pazar akşamı önce kendi kanalı CNN Türk’te haberleri okudu. Daha sonra saat 19.00’daki Kanal D Ana Haber’e geçti. Serdar Cebe hafta içi olunca, Mehmet Ali Birand da rahatsızlanınca böyle bir formül bulunmuş. Tabii iki farklı kanalın haberini sunmak kolay değil. Aslında Nevşin Mengü galiba Kanal D’nin haberlerine daha yatkın. Magazini bol bir bülten daha çok hoşuna gidiyormuş gibi geldi. Doğaçlamaya daha müsait diyeyim.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM’I HANGİ KANALLAR TAKİP ETTİ?
Aziz Yıldırım tutuklandı. Bundan daha önemli bir olay olabilir mi o gün için? Habertürk, CNN Türk, NTV en çok izlenen haber kanalları. Hiç istiflerini bozmadılar. Haberi verdiler sonra, normal akışlara devam. Turizm, Ayasofya dehlizleri vs. Peki hemen apar topar, bir şekilde yayını değiştirenler yok muydu? A Haber, TGRT Haber ve Samanyolu Haber. Stüdyolarını konuklara açtılar ve hem gelişmeleri hem de görüşleri dile getiren isimleri ekrana taşıdılar.

KEMAL SUNAL AMATÖR KOMEDYEN YARIŞMASI
Böyle bir ilanla karşılaştım. Jüri Ali Sunal, Dolunay Soysert, Erdil Yaşaroğlu, Hakan Algül, Hakan Yılmaz, Özgür Ozan ve Tolga Çevik. 2 Ağustos’a kadarmış süre. 3 Ağustos’ta açıklanacak sonuçlar. En önemli konu; bilinen kişilerin taklidinin olmaması. Video alım tarihleri 7-30 Temmuz arasındaymış. Halk oylaması da olacakmış.

Haberin Devamı

LİG TV ABONELERİ NE DÜŞÜNÜYOR?
Son gelişmeler ve belki de bu satırlar yazıldığında bazı şeyler netleşmiş olacak. Peki tüm bunların dışında yaşananlar ortada. Lig maçlarının yayınları bu yıl farklı olacak. Psikolojik açıdan. Aboneler ne düşünüyor merak ettim. Görüşlerinizi bekliyorum. Hem bu adresimden hem de ‘s.kologlu@gmail.com’dan ulaşabilirsiniz.

RTÜK’TE AKP ETKİSİ AZALIYOR MU?
Zahid Akman tutuklandı. Dün de yazmıştım. Üyeliği devam edecek ama oy kullanamayacak. Bu durumda RTÜK’te fiili olarak AKP üye sayısı bugün itibarı ile 6’dan 5’e düştü. Üye seçimi yapılırsa bu sayı 4’e düşecek. Bu durumda AKP RTÜK’te ağırlığını kaybediyor. Sayısal olarak... Buna da bir çözüm bulunacak mutlaka. AKP, RTÜK’ü kesin boş bırakmaz...

REHBERİM

DAHA ÖNCE YAYINLANDI
TNT’den bir romantik komedi; Zor Seçim’. Gece yarısı sıcaktan bunalanlar için tavsiye olunur. (24.00)

BOKS ŞAMPİYONU VE GÜVERCİN
Mike Tyson boksun efsane ismi. Ringlerdeki görüntülerini hatırlarız. Tyson çocukluğundan beri güvercin besliyor. Tyson çocukluğunun geçtiği mahalleye gidiyor. O yıllar ve bilinmeyenler belgesel-drama çalışmasında. ‘Taking On Tyson’ 21. 55’te Discovery Channel’ da.

Haberin Devamı

TİMUR SELÇUK PEK GÖRÜNMEZ
Çok nadir konser verir, televizyonda görünmez. Bindiğim bir arabanın CD çalarından seslenmişti sanırım iki gün önce. ‘Caddeden sokaklara’ diye. “Özlemişim” diye düşündüm. Denk geldi; ‘Fuat Güner’le Müzik Ömür Boyu’ programında. Aynı mahallenin tozunu yutmuşların programı diyeyim. Keyifli olur. TRT Harbiye Radyo Stüdyosu’ndan TRT Müzik ekranlarına taşınıyor bu program. Böyle de güzel bir özelliği var. (22.30)