Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisi geçenlerde baldıza gitti. Uzun zamandır görmedikleri bir tanıdık gelmiş. Telefon çaldı, karşıdan; “Şimdi ‘İstanbullu Gelin’i izliyoruz. Özcan Deniz neler söyledi” dedi. Tanıdık, dizinin hastasıymış. O izleyince mecburen, bizimkiler de takılmış.

Durum şu; Dilara, Faruk’un odasına geliyor. Fikret’le Adem’in iş yaptıklarını söylüyor. Konu kaçak akaryakıt. Faruk duruma çıldırıyor, nasıl bir çözüm olabilir diye Akif’le konuşuyor. O sırada isyan ediyor; “Ulan ne sidikmiş, yarıştır yarıştır bitmiyor.” Efendim buzlu tuzlu ekranımızda böyle sözler işitmek olanaklı olmuyor. Olunca da “Ay neler söylüyor” diye telefonlar çalmaya başlıyor.

Haberin Devamı

CEZA KESTİ HÂLÂ YAYIN VAR

RTÜK, uydudan yaptıkları yayınlarda ‘bilumum pazarlama’ işlerini kullanan
49 kanala ceza yazdı. Hâlâ devam ediyorlar. “Stokları sınırlı özel muhabbet yapanı, “borazanınım kardeşim senin” diyeni, muhafazakâr vatandaşın iktidarsızlığına çözüm kampanyaları, “hocamızın yüzü” diyeni vs... Listeye baktım isimleri de yazılmış kanalların. RTÜK’ün belalısı bunlar. Kaç ceza aldılar, bugüne kadar ama bitmiyorlar. Nasıl olsa uydudan. Biri kapanır, diğeri açılır!

‘Ay neler söylüyor’
MARKA YARIŞMA BÖYLE OLUR

Ajans Press Medya Takip Merkezi, mayıs ayında en çok haberi yapılan yarışma programlarıyla ilgili bir değerlendirme yapmış.Son zamanlarda sayıları giderek artan yarışmalar dizilere bir alternatif olmak için yine yeniden atağa kalktı. Çok izlenen kanalların hepsinde mevcut. İşte tüm bu şartlarda, haberi en çok yapılan yarışma programı sıralamasında üçüncü olan ‘Kelime Oyunu’ önemli bir marka olduğunu ispatlamış oldu.

TEVE 2 gibi butik yayın yapan, kitlesi sınırlı bir kanalda olmasına rağmen inanıyorum, çok izlenen birçok kanaldaki yarışmadan daha büyük ilgi görüyordur. Ali İhsan Varol, bu markanın görünen yüzüdür. ‘Survivor’ ve ‘Kim Milyoner Olmak İster’den sonra 40 haberle üçüncü sırada yer almış.