Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Fatmagül’ün Suçu Ne?’, ihraç edilen yapımlarımız arasında en ayrıcalıklı olanı... Hatta Türk dizisi eşittir ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’. İspanyollar bunun yerlisini çektiler, ‘Alba’. Ve ilk bölümü 28 Mart’ta yayınlandı. Ülkenin ünlü oyuncuları Elena Rivera, Eric Masip, Jordi Ballester, Candela Cruz ve Jason Fernandez’in rol aldığı proje, Atresmedia’ya bağlı Antena 3 kanalı ve dijital platformda yayınlandı. 13 bölüm her biri 50 dakikadan olacak. İlk eleştiriler de geldi.

Aslı kadar ses getirmez

Dizi sektörünün önemli sitelerinden Formula TV, ‘Alba’nın orijinali kadar ses getirmesinin zor olacağını yazmış. Bazı sahnelerde duygu eksikliği olduğu öne sürülüyor. Cinsel taciz anının merakıyla oynamak yerine, dizinin bu sahneyi ‘saygı çerçevesinde’ işlediği belirtilmiş. Yine de bazı çekinceler var; “Dram elbisesinin daha da fazla giydirilmesiyle yapım, ‘pembe dizi’ye yaklaşır mı?” diye soruluyor. Projenin ‘ağırbaşlı’ hatta fazla gürültü yapmamaya özen gösterdiği de belirtilmiş. Dizinin kişiliğini nasıl alacağı merak konusu; kendi gibi mi olacak, Türk yapımına mı benzeyecek yoksa, ikisinin ortası mı olacak?

Haberin Devamı

Merak edilir

“Nasıl çekmişler?” diye Türk izleyicisi merak eder. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ tartışmasız ‘kült’ bir iş oldu. Ne zaman koysan, mutlaka alıcısı vardır. Böyle bir dizinin uyarlaması çekilmiş. Seyirci, hele dijital platform izleyicisi merak etmez mi? Seyretmez mi? Yani hangi platform alırsa bu dizi ilgi ve alaka görür. Netflix mi, Exxen mi, Blu TV’mi yoksa başka sürpriz mi?

BU ÇOCUKLARI ÜZMEYİN

“Nehiri geçtik derede boğulduk” diye manşeti atmış aSpor. Türkiye-Letonya maçı sonrası yorumlara bakıyor ev ahalisi. Görünce, “Genç, birbiriyle kenetlenmiş tarihin en iyi milli takımı. Böyle başlıklar atarak mutsuz etmeyin bu çocukları” diye pek bir kızdılar. Bir noktanın daha altını çizdiler; “Bu çocukları idare edecek bir teknik direktör gerekiyor. Şenol Hoca’mız yeterli mi aslında bunu Avrupa Şampiyonası’nda göreceğiz...”