Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hülya Avşar’ın ‘Selfi’ filmi, beklediği ilgiyi görmemiş. Bin 302 kişi izlemiş. Haberler böyleydi. Bu rakamlar ve ‘gişe’ işleri, ‘görsel başarı’yla eş değer tutulmamalı. Projelerin beğeni haliyle, ‘iyi film, iyi oyunculuk’ kıstasları karşılaştırılmamalı... Bunu bir kenara koyduktan sonra, Hülya Avşar örneğine gelelim... Avşar’ın ‘bilinirlilik’ oranıyla, ‘izlenilirlik’ oranları farklılık gösteriyor. Bunun da en belirgin örnekleri oynadığı dizilerdir. 2001’deki ‘Savunma’ 13 bölüm sonra ATV’de final yaptı. Yapım, Rutkay Aziz’le başroldeydi ve Nuran Devres’in kaleminden çıkmıştı. İddialı bir kadro vardı ve kurgusuyla dikkat çekiciydi. Başarılı avukat Şahnaz (Hülya Avşar), zor ve gizemli davaları, avukat eşi ve yardımcılarıyla çözmek için uğraş veriyordu. Anlaşılamayan ve bekleneni veremeyen proje olarak tarihe geçti. 2004’te ‘Kadın İsterse’ çekildi. Yine iddialı bir kadro ve Birol Güven imzası vardı. Cihan Ünal, Zerrin Sümer, Deniz Çakır, Derya Baykal, Kazım Akşar, Burçin Terzioğlu, Vildan Atasever, Ömür Arpacı, Turan Özdemir ve Özge Özberk, dizinin ekibiydi. Star TV’de başlamış, ikinci sezonunda Show TV’ye geçmiş ve 2006 Haziran’da final yapmıştı. Fena sayılmayacak bir zaman dilimi... 52 bölüm oynadı toplamda...

Haberin Devamı

Beklenen ilgi nedir

Ömrü kısa, acısı büyük oldu

Avşar’ın, doğulu bir aşiret reisi olan babasının öldürülmesinden sonra İstanbul’a gelerek, şirketlerin başına geçen hırslı bir kadını, Selma Güneri’nin de onun annesini canlandırdığı ‘Zümrüt’, 2004’te Kanal D’de yayınlanmıştı. Müşfik Kenter, Ragıp Savaş ve Şemsi İnkaya gibi isimler vardı dizide... Zümrüt’ün hikayesine çok inandığını ve o yüzden uzun bir aradan sonra dizi setlerine geri döndüğünü söylemişti sanatçı... Altı bölüm yayınlandı. Rol arkadaşı İsmail Hakkı Sunat’ın cinayete kurban gitmesi, Avşar için unutamadığı acı bir anı oldu.

Devamı kısa sürdü

‘Kadın İsterse’nin devamı olarak çekilen ‘Kadın Severse’ dizisinde de (2006) beklenen olmadı. ATV’de önce pazartesi günü ‘İki Aile’ ve ‘Beyaz Gelincik’ gibi diziler arasında yer aldı. Olmadı, gün değişikliğine gidildi. Yedi bölüm sonra, yayından kaldırıldı.

Haberin Devamı

Safiye Sultan’a ne oldu?

‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’de Safiye Sultan olarak 10 yıl sonra ekrandaydı.
Avşar, dört bölüm oynadı. Dizi, aşağılara doğru bir gidiş içindeydi. Yani, oyuncunun filminin izlenme oranlarının düşük olması, sürpriz değil.