Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

El Cezire kanalı, Cezayir devlet televizyonunu mahkemeye verdi. Nedeni, yayın hakkı kendisinde olan, 2014 Dünya Kupası baraj maçlarından biri olan Burkino Faso - Cezayir maçını “korsan” yayınlaması. Devlet televizyonu kamu yararına çalışır. Cezayir’in önemli maçını yayınlamak da kamu yararınadır. Cezayir devlet televizyonu bunu yapmıştır haklıdır!
Amerikan televizyon tarihinin üçüncü finali en çok izlenen dizi “Breaking Bad” oldu. Dream Works patronu Jeffrey Katzenberg üç bölüm daha çekilmesi yönünde bir teklif götürdü Vince Gilligan’a (dizinin yaratıcısı). Ne kadar? Tam 75 milyon dolar. “Üç bölüm daha çek ve 5. sezonu uzatalım” teklifiydi. Gilligan kabul etmemiş. Anında geri çevirmiş. Bilmem bizde benzeri olsa ne olurdu? “Muhteşem Yüzyıl”a sezonu uzat üç bölüm daha çek deseler bu parayı verseler mesela?
Bizde, telefon ile para sızdıran çeteler sloganı değiştirmiş. Televizyon izlediğim bir haberin konusu. Eskiden “PKK hesabınıza girdi” diye korkutup para tıktıklıyorlarmış. Şimdi “Adınız Ergenekon’da geçiyor” diye korkutup para alıyorlarmış. Burada bir ayrıntıya daha dikkat ediyorlar. Emekli askerler av olarak seçiliyor. Habere göre, bir emekli albay kendisini savcı olarak tanıtıp bu şekilde telefon edenlere epey bir para kaptırmış!
Cansu Dere’li saç boyası reklamında (L’Oreal) şöyle bir cümle yer alıyor; “Çünkü biz buna değeriz”. Kadınların saçlarını boyayıp Cansu ablamız gibi dolaşmaya hakları var demek istiyor. Ama “değmek”le olmaz o iş!
Kadınlara yönelik reklamlardan biri de Nesfit. Tatilde fazla kilo alanların buna üzülmemelerini, ürünü alarak içindeki “oryantal dans” vcd’si ile sabah akşam göbek atarak zayıflayacaklarını iddia ediyor. Acaba kaç kadın bu halde diye merak ettim!
Kanal D’nin “Evim Şahane” programı her bakımdan faydalı bir program. Orta karar, eli yüzü düzgün bir odanın, bir mutfağın maliyetinin ne olduğunu bize anlatıyor. Biz “Vay anam” diyoruz, insanlar mutlu oluyor. Geçen hafta bir mutfak yenilediler. 14 bin TL tuttu. “Vay anam” dedim. Hem eğlendirici hem eğitici hem de öğretici daha ne olsun.
Sergen; “Futbol konuşmayı sevmezdim” dedi Kanaltürk’teki “Top bizde” programında. Bıraktıktan sonra da hakkında “Ne futbolcuydun” laflarını da sevmediğini söyledi. Sergen Yalçın at yarışlarını sevdi hep. Hayata öyle baktı ve öyle bakıyor.
Star’ın “Star Life” programında Ece Gürsel için; Mankenlikten şarkıcılığa geçiş yapan” yorumu yapıldı. Bir nevi terfi almış yani!