Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Psikiyatrist Ayşe ile Cihan arasındaki aşk büyük adımlarla ilerliyor! Son bölümde Ayşe’nin evine geldi Cihan. Masanın üzerinde plaklar var. Cihan “Plak koleksiyonun mu var?” diye sordu. Hani ‘hatun kaliteli’ ayağı! Ayşe: “Sayılmaz 30 - 40 tane var” diyor, ‘kültürlü kız’ ama umursamıyor hali... “Aaa Tchaikovsky, ben Brahms ile Bach’ı çok severim” dedi ve Cihan bir hamle daha yaptı. “Bir de Eric Satie” dediğinde duruyoruz.

Cihan, minimal müzik ve Erik Satie’yi işin içine sokuyor ve ‘daha da özeliz’ mesajını veriyor. Cihan “Vaay Keith Jarret da dinliyorsun?” diye hem hayret hem de ‘işte bizim seçtiğimiz hatun böyle olur’ havasında... Psikiyatrist Ayşe, mest olmuş; “Sen de mi?” Ayrıcalıklı bir çift olacaklarını işaretini Cihan yapıştırdı; “Çok insan dinlemez.” Ayşe bu durumu keyifle onayladı; “Evet öyle düşünüyorum.” Ayşe bilmez ki, 61 bölüm oldu. Bir kere olsun Cihan, yalısında müzik dinlememiştir. İşyerinde tek başına kalınca bir viski yudumlamış ama Boğaz’a nazır bir Brahms dinlediğine şahit olmamışızdır. Ayşe Hanım valla Cihan’ın biz de ilk defa bu kadar müzikle haşır neşir olduğunu sizin sayenizde anlamış olduk!

‘52 senedir telif ödemediniz!’
Enrico Macias’ın yarın Zorlu Center’da konseri var. Uçak yolculuklarında havayolu şirket dergilerini okumayı severim. İçinde yer alan söyleşilerde bana malzemede çıkar. Nitekim eşimle son uçuşumda, Pegasus dergisinde şarkıcıyla yapılmış bir söyleşi vardı, manşeti verdi. “Türkçe seslendirilmeyen ancak Türkiye’de çok sevilirdi dediğiniz bir şarkınız var mı?” sorusuna Enrico Macias; “Hayır çünkü siz sevdiğiniz bütün şarkılarımı Türkçe’ye çevirdiniz ve yayımladınız. 52 senedir bu çalışmalarımın karşılığı olarak hiçbir telif ücreti ödenmediği için kesin bir sayı söyleyemiyorum.”
Adam daha ne desin!

BURASI İNÖNÜ

Dün Beşiktaş’ın yeni stadı açıldı Bursa maçıyla. Seyirci “Burası İnönü buradan çıkış yok” diye bağırıyordu. Statların adı anıların adıdır. Önüne sponsoru gelse, şirketin adı gelse de taraftarın aklını çelemez. Haa aklı evveller, İnönü adını silmek için çaba içinde olabilirler. Bilmezler ki bu işin İnönü’yle bir alakası yoktur. Alaka burasının İnönü olup, buradan çıkış olmamasıyla ilgilidir.

Lig Tv renk ayarı
Böyle muhteşem bir statta oynanan maçın canlı yayın çekiminde insan renk ayarlarının oturmasını isterdi. Lig TV’nin bu konuda genel bir sıkıntısı mevcut.
Yeni stadın maç yayınları için kamera yerleşim yerlerinin istenilen açılarda
olmadığı gibi bir hisse de kapıldım.