Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’de geçtiğimiz pazartesi ‘Dağ’ filmi ekrana geldi. Ev ahalisiyle, “Gün birincisi olabilir” diye konuşuyorduk. Total izleyicide 27’nci, AB’de 25’inci olmuş, sakinlik hakim olunca... Film, daha önce Kanal D’de Beşiktaş’ta polise karşı terör saldırısının ardından 11 Aralık akşamı yayınlanmıştı ve gün birincisi olmuştu.

Kim izleyecek bu filmleri?

Dizi sonrası film yayınlıyor kanallar. Kanal D, Kevin Costner, Octavia Spencer
gibi isimlerin başrolde olduğu ‘Siyah ya da Beyaz’ ı yayınladı. Filmin ilk defa televizyonda oynayacağı duyuruldu ve 23.45’te başladı. Bu saat dilimindeki bir film pazartesi akşamı için doğru değil. Oynatıyorsun ama bu seyirci dizisini izledi, sabah işe gidecek
o yüzden uyur. Hani vurdulu, kırdılı ya da gerilim tarzında bir örnek koysan belki meraklısı izler. İlk defa oynattığın böyle bir filmi bu kadar geç saate koyarsan, harcamış olursun.

Haberin Devamı

TERS KÖŞE OLURSUN!

BU SONUCU  BEKLEMİYORDUM

‘İçerde’ dizisini izlemek istiyorum, bir türlü beceremiyorum. Başlıyorum, karşıma her bölümde bir kovalamaca çıkıyor. Sadece bir kovalamaca. Bu sahneler Sarp, Mert, kebapçı Celal’in adamları ve polis müdürümüz Yusuf Kaya arasında geçiyor. Araya anne Füsun ve tabii ki avukat Melek de dahil oluyor. Basit bir daire içinde dönüyorlar. Bu dörtlü arasında; ikili, üçlü, bazen de dörtlü karşılaşmalar. Yusuf Kaya, sürekli bir tır çeviriyor mesela. Böyle bir izlenim edindim. Fakat özellikle AB grubunda son bölüm yüzde 10 barajını geçti ki, bu çok önemli. Millet her daim haklıdır.

NEDEN İZLEYEYİM?

Haber kanallarının ‘Evet-Hayır’ durumları ve kadrolu tartışmaları var. Konu ne olursa olsun, hep aynı isimler çıkıyor. “Çeşidimizi var” deseler de “Ben onun ne diyeceğini biliyorum” düşüncesinden beni açmıyor. Diğerleri ‘tek sesli’ bir ortamda bize sesleniyor. Muhalif taraf da kendi bildiği isimlerin dışına çıkmıyor. Anlayacağınız, ekranda şöyle 20-30 kişilik bir ekip mevcut. ‘Dön baba dönelim’ yapıyorlar. Ben bu durumda tartışmayı niye izleyeyim?

‘RECEP İVEDİK 5’İ HANGİ KANAL ALIR?

Hangi kanal ‘Recep İvedik 5’in peşindedir? Bence hepsi... Sormadım ama tahminimi paylaşayım. Filmi alacak iki kanal var; TV8 ve Star TV. TV8’i bir adım önde görüyorum.