Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk halkı bilgili ve kültürlü karakterleri pek sever. ‘Kanıt Ateş Üstünde’de bir sahne, nasıl derler pek bir çarpıcı örnek oldu buna! Kaan, Asya’yla birlikte sorguda cep telefonunu çıkarıyor; “Bak geçen gün Rüzgar’ın Facebook sayfasında ne gördüm? Ben de bu lafı nerede kullanırım diye düşünüyordum. Diyor ki; ‘Haset başkasının balını kendi ağzında zehretmektir’ Lafa bak.” Asya gayet sakin; “Cenap Şahabettin değil mi?” Asya hem iyi polis hem de bilgili ve kültürlü. Böyle diyalogların amacı budur. Dediğim gibi sıkça başvurulan ve karakteri izleyici gözünde yücelten bir diyalogtur bu.

Haberin Devamı

BÖYLE ŞÖHRET OLUNUR!

Katalog modeli Luvrita, Esra Erol’un gelin adaylarından biriydi. Programa, reyting ve hareket getirdi. ‘Onunla mı beraber, bununla mı evlenecek?’ temalı bölümlerde görevini yaptı. Artık yolu açılmıştı. FOX’taki ‘Gardırop Savaşları’ programında kendine yer buldu. Şimdi orada bir nevi modellik yapıyor. Buradan belki bir diziye geçebilir. Ya da tekrar
bir evlendirme programına geri dönüş olabilir mi?

Evlilik hikaye, şöhret şahane

Bu programlara mutlu olmak hayaliyle katılanların sayısı giderek azalıyor kanımca. ‘Evlendirme programı ünlüleri’ resmi geçidine döndü programlar. Ülkemizin ilişkiler halini göstermesi açısından ‘sosyolojik’ araştırma için iyi bir fırsat olduğu düşücem yerini ‘halkın kendi bağrından çıkan şöhretler sirki’ fikrine bıraktı. Evet, her bir katılımcı bir şöhrettir. 100 binleri bulan takipçileri artık mahalleleri aşıp, tüm ülke çapına yayılan bilinirlikleriyle dizi oyuncusu kıvamında oldular. Hatta programın hukuk ve psikoloji danışmanları da öyledir.

Caner’i bu kuşak da tanıyacak

‘Gelinim Olur musun?’ yarışmasıyla ünlenen Caner’i biz epey izledik.13 yıl olmuş. ‘Esra Erol’da yeniden eş arayacak! “Psikolojim bozuldu, tedavi gördüm. Etrafımda kimse kalmadı. Kendi işimi kurdum çalışmadığım yapmadığım iş kalmadı” diyordu. Caner, bu evlendirme işlerinin unutulmaz kahramanıydı. Böyle bir kartviziti vardı. 13 yıl sonra 35 yaşında, evlenmek üzere yine sahalara döndü. Yerinde olsam ‘Sade vatandaş nasıl şöhret olur?’ kitabı yazmalı, çok satar! Bu arada acaba Tülin Hanım da ikna edilip, programa getirilebilir mi?

Haberin Devamı

KESİN MÜGE ANLI BULACAK
Müge Anlı, yeni sezona flaş bir hikayeyle başladı. Kartal’da kaybolduktan sonra cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan’ın annesi Türkan Karatürk çıktı ekrana. Karışık bir iş çünkü katilin eski sevgilisi olduğu söyleniyor. Savcılık tutuklama istemiş, mahkeme yeterli delil bulamamış. Tutuksuz yargılanıyor. Yani konu yargıda. Bence Anlı bu işi yargıdan önce çözer gibi! Mahkeme ağır ilerliyor. Anlı’da, bir haftada iş çözülüyor.