Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hepsi ünlü bu çocukların. Kameranın önünü biliyorlar. Diziler ve reklamların setlerinden geçmişler. Sahne üzerinde olmak başka bir şey ki bu çocuklar, oyuncu olacaklarını ilan etmişler. Reklam ve dizi sektörünü tekelinde bulunduran
22 çocuk oyuncudan bahsediyorum. Kimler mi var? Beren Gökyıldız, (‘Kocamın Ailesi’ndeki Pelin) Berat Efe Parlar, (‘İftarlık Gazoz’daki kardeşimiz) Melissa Giz Cengiz, (‘Çalıkuşu’nda Feride’nin çocukluğu) Ceren Reis, (‘Poyraz Karayel’de Sinan’ın göz ağrısı Pelin) Alp Akar (‘Çifte Saadet’ten göz aşinalığı olabilir). Bu seviyeden bakınca, ‘Güldüy

ÇOCUKLARA TİYATROYU SEVDİRMEK
Güldüy Show Çocuk’ daha tam rayına oturmamış gibi geldi. Müsamere havasından kurtulamamış. Bazı esprilerin ‘onların boyunu aştığını’ hissettirmesi durumu oldu. Büyük abi, abla rolleriyle çıkılan skeçlerin bundan böyle, hiç olmamasında fayda var.
Gelelim artılara, program hem ‘Total’ hem de ‘AB’ grubunda beğenildi. Yapım için büyük moral. Gelecek bölümlerde daha oturmuş skeçlerle, küçüklerin iyi birer oyuncu olduklarının ispatı umudundayım. Bir de tabii küçüklere tiyatroyu sevdirmek. Ben daha çok ‘böylece ünlü olup sahneye çıkabilirsiniz’ diye daha kısa yollu mesaj aldığı kanaatindeyim ailelerin. Mesela çocuklara oyuculuk kursları veren kuruluşlar bundan iyi yaralanabilir!

Haberin Devamı

SİVAS’I KİM GÖRDÜ?

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıl dönümü. Diri diri yakılan bu ülkenin şairleri, sanatçıları... Merak ettim kim bugünü ‘hatırladı’ diye!
Haber bültenlerimizde yani. FOX, Star TV ve Kanal D ana haber bültenleri dışında gören olmamış!

‘KURTLAR VADİSİ’ TRT’YE GİTSİN

‘Kurtlar Vadisi Pusu’ Kanal D’den gidiyor. 2014 yılından bu yana kanalın ‘reyting’ getiren dizisiydi. Tabii ömrü 2007 yılına dayanır... Söylenen, artık eski ‘izlenme oranlarını’ almıyor. Açıkça söylemek gerekirse, senaryo bir kenara görsel olarak ‘bir kovboyculuk’ hali vardı dizide. Senaryonun da o kendine göre ağırlığından değer kaybettiği de söylenebilir. Tabii bir de özellikle bizim bölgede olanların kendisinin en baba senaryolara taş çıkartması! Bu benim iddiam. Peki hangi kanala gider? Gezmediği kanal kalmadı. Bence artık TRT alsın, yakışır!