Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizi sektörü tartışmasız önemli bir ekonomik kalem oldu. Bizim ev ahalisi, “Dizinin müziği baydı” diye şikayet eder, o ayrı konu. Ama gerçekten bu işin uğraşılmış, oya gibi işlenmiş üzerinde emek sarf edilmiş örnekleri de hayli fazla. Müzik üretenleri birkaç örnek dışında kapalı bir dünyadır. Ciddi anlamda bu kapıları İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali açtı diyebiliriz. Benim de bulunduğum ve başkanlığını yaptığım jürideki arkadaşlarımızla epey bir uğraştık. Kimler var jüride? Cumhuriyet Gazetesi Kültür Sanat Servisi şefi ve yıllarımızın beraber geçtiği sevgili Yazgülü Aldoğan. Yine aynı binada yıllarca birlikte çalıştığımız sevgili Elçin Yahşi ve sevgili Burak Göral, Cumhuriyet zamanlarından tanışıp, hiç kopmadığımız sevgili Cumhur Cambazoğlu, kaliteli televizyon dergisi Episode’u çıkaran Özlem Özdemir. ‘Bir Demet Tiyatro’nun unutulmaz müziğine imzasını atan ve yanı sıra birçok önemli dizinin müziklerini yapan Serdar Kalafatoğlu...

Haberin Devamı

İşin emekçileri

Başta Vecdi Sayar geliyor... Sadece organizasyonunda değil, bizzat işin sahne üstündeki çalışmalarında da yer alan her yere koşturan bir isimdi. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de “Yapalım” demesi önemliydi. Sadece kendisini daha fazla görmek isterdik. Bir göründü, bir kayboldu. Kapanış gecesi İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü sayın Murat Karaçanta; “Festival bugün yapılıyorsa sayın valimizin sayesinde yapılıyor. Çünkü biliyorsunuz sinema yasakları vardı. Özel olarak izin verildi” dedi. Vali olmasa festival, mestival olmayacaktı! Bir de lütfen ödül sahipleri giyim kuşama biraz özen. Sahnede bütün haşmetiyle duran kuyruklu Steinway’e de yazık oldu diyelim!

Seneye büyük sürprizler

Film müzikleri için yapılan dünyada sayılı festivallerden biri olduğu söylendi. Filmler gösteriliyor ama ön planda müzik var. Seneye açılış ve kapanışta çok ilginç konserler olacağını öğrendim. Daha önce de ülkemize gelen ‘Nino Rota Ensemble’ önümüzdeki yıl kapanışı yapacak.

ÖDÜL ALANLAR

Dijital Kanal En İyi Dizi Müziği: Cenk Erdoğan ve Aria Gubu (‘Yeşilçam’ dizisi jenerik müziği Blu TV)
Açık Kanal En İyi Dizi Müziği: Gökhan Kırdar (‘Uyanış Büyük Selçuklu’ ilk iki bölüm jenerik müziği TRT 1)
Dijital kanal En İyi Dizi Şarkısı: Alp Yenier ve Peyk Grubu (‘Yarım Kalan Aşklar’ dizisinden ‘Gel Bunu Çöz’ şarkısı Blu TV)
Açık Kanal En İyi Dizi Şarkısı: Aytekin Ataş (‘Ramo’dan Show TV Gölge şarkısı ve ‘Sen Çal Kapımı’nın jenerik şarkısı FOX)