Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kurtlar Vadisi Pusu’ya açıkçası uzun zamandır takılmıyordum. Son bölüm aksiyon halleri yine mahallede kovboyculuk halini almış.

‘Güneşin Kızları’ ne yaptı?

Cumartesi gününe kaydırıldı dizi. İzlenme oranları her iki tarafta da beklenenin altında bu kesin. Gidişat, bitişe gider. Bana hep kızdılar söylediğimde; “Orta yaş üstü takımı iyi iş, gençlere gelince şişiyor dizi” diye. Şimdi hep beraber bir şişkinlik olmaya başlamış.

Çarpıcı örnek

‘Göç Zamanı’ çaktırmadan bana göre istediğinden fazlasını alıyor şu sıralar. Samimiyetle söyleyeyim; ben bu ‘Doğu - Batı’ eksenli dizilerden hiç haz etmiyorum. Vahide Perçin’in (Cennet) sahnelerinde oyunculuk ortaya çıkıyor. Yine öç alma durumu, İstanbul’da bir zengin evi, orada Cennet ve kızlarının toplaşması vs... Her iki reyting kategorisinde fena değil...

Haberin Devamı

‘Seksenler’ iyi

‘Seksenler’ dizisi gram ilgi ve alakadan bir şey kaybetmeden gidiyor. Üçüncü yılını devirdi. 120 ile 145 dakika arasında her
bölüm. Bunu da unutmayalım!

Yetmiyor

ATV’de ‘Yeter’, FOX’ta ‘Kördüğüm’ aynı gün ekranda... Yurdaer Okur’un, (Yekta) ‘Türk televizyon tarihinde özel bir karakter’ olarak değerlendirdiği psikopat cerrah rolü için ‘etkileyici’ bir yorum getirdiğini söylemiştik. Bu dizi için yetmiyor. Pelin Karahan’ın (Aylin) sınırları bu kadar, üzerine diziyi götürme yükü binince ‘Yeter’ oluyor. ‘Kördüğüm’ bir nevi ‘Paramparça’ ayarına yakın olma iddiasında Endemol işi. Ama o ‘çapta’ olmadı. İlk bölümler ağırlığı verir diye
bekledim ama çıta yükselmedi.

Bitecekler

‘Eve Dönüş’ hem ‘izlenme oranı’ hem de dizi olarak açıkçası “ne yapmak istiyor?” sorusunu sordurdu. Tüm bildik ‘şablonları’ denese de (diğer dizilerde olduğu gibi) sanırım, samimiyeti yansıtamadı ekip olarak. ‘Evli ve Öfkeli’nin ilk bölümünde bir başka ‘Umutsuz Ev Kadınları’ keyfi olur mu?’ diye sinyal almıştım... Sonra? Giderek tempo düştü. Ekip seçimi yanlış gibi geldi bana. Fazla gitmez diyorum.

Show TV, ‘orta işler yaparım’

‘Çok fazla masrafı olmayan’ işler yapıyor; ‘Asla Vazgeçmem’ mesela. ‘Brezilya dizileri’ halinde kime hitap edeceğini biliyor. ‘Acı Aşk’ beklenen ivmeyi kendi izleyici kitlesinde de alamadı hâlâ. Ama benzer entrika yolunda ilerliyor, daha zamanı var.

Haberin Devamı

Dedikodu ondan sorulur

Şu sıralar bu entrikanın Brezilya halini en iyi ‘O Hayat Benim’ vermeye devam ediyor. Şimdilik bu kadar. Daha işin komedi tarafı var. ‘Çifte Saadet (FOX) ve yeni gelecek ‘Aile İşi’ (ATV) var... Ev ahalisi ‘ fragmanlardan yola çıkarak ‘ galiba fena değil’ dedi. ‘Çifte Saadet’te Fikret Kuşkan (Metin Saadet) bu role oturmamış gibime geldi.