Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Özel tim dizilerimiz şu sıralar Suriye’de. Mesela ‘Söz’ ekibi. Dizilerde gündelik yaşam ve ekonomik ilişkilerde arka arkaya Orta Doğu ve Arap ülkelerinden manzaralar izliyoruz. Yeni gündem maddelerimizden biri ‘Suriyeli göçmenler’... ‘Sevda’nın Bahçesi’ (Kanal D) savaştan kaçan bir baba ve iki kızını diziye sokmuş. Hamdi (Mehmet Bozdoğan) ülkesinde devlet konservatuvarında piyano hocası. Tesadüfler onu piyanonun başına geçiriyor ve kaderi değişiyor. Dizi, vatandaşın ‘Suriyeli imajını’ değiştirmek için büyük bir uğraş veriyor. Arap dostlarımız iki dizide de, bildik imajlarından farklı değil. ‘Yeni Gelin’de Kalender Bozok (Mustafa Avkıran) kardeşi Türkmen Bozok’u (Esin Gündoğdu) evlendirecek. Bir Arap şeyhi görücü geliyor.Arkada kadınlar önde erkekler konaktan giriş

DİZİLERİMİZDE ORTA DOĞU RÜZGARI
yaptılar. “Yallah, ayva” gibi bildik sözlerin uçuştuğu bir ortamdı. ‘Cennet’in Gözyaşları’nda ise, Dubai’den zengin iş adamları gelir. Cennet’in mimari yeteneğiyle hayata geçirilen proje, Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen zenginlerin gönlünü kazanır ve milyar dolarlık işi alırlar. Dizinin unuttuğu bir şey olmuş. Şu sıralar aramız onlarla pek iyi değil. İş adamlarımız keşke Doha’dan gelmiş olsalardı.

Haberin Devamı

FOX, BU BAŞLIK OLMAMIŞ

FOX Ana Haber Bülteni’nden bir başlık, ‘Kumarhaneler kentinde katliam’... Ev ahalisinin görünce yüzü ekşidi. 59 ölü ve 500’e yakın yaralının olduğu bir katliamın başlığı böyle mi olmalıydı? Bir ‘kumarhane çetesi savaşı’ değildi. Konserde yani bir müzik ortamındaki insanlara otomatik silahlarla otelde bir saldırıydı.

BÜYÜK SANATÇI AMA POPÜLER DEĞİL!

DİZİLERİMİZDE ORTA DOĞU RÜZGARI

İnternet ortamında zaman zaman köşelerden alıntılar yapılıyor. ‘Hangi haber, hangi yazı ilgi ve alaka görüyor?’ sorusunun da testi oluyor. Bizim yazılardan da alıntılar yapılır. Dün bu köşede Güneri Cıvaoğlu’nun ‘Şeffaf Oda’ programına Genco Erkal ile Fazıl Say’ın konuk olduğunu yazmıştım. Medya takip sitesinden yazıyı kim paylaşmış görebiliyorum. Tık yok. Ajda ile Genco Erkal olsa ya da ‘Fazıl Say ile Tarkan bir araya geldi’ haberi olsaydı ortalık yıkılırdı. Ne Ajda Pekkan ne de Tarkan meselesi değil.
Algı dediklerinden... Nedir? ‘Çok önemli sanatçılarsınız kabul ediyoruz ama popüler değilsiniz?’ Fazıl Say bir ay açık havada konser versin kapıdan giremezsin. Yine
Genco Erkal bir ay ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ni oynasın, eşittir kapalı gişe... Bilmem
anlatabildim mi?