Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisi olarak yıllardır D-Smart’ ta ‘Travel Channel’de izledik bu ‘House Hunters’ programını... Hatta “Acaba bizde olur mu?” diye soruyorduk. Programın geçmişi 1999 yılına dayanıyor. O gün bugündür gelişerek, (‘House Hounter International’ oldu, hatta Türkiye’ye geldiler!) devam ediyorlar. Haluk Şirin, “Emlak Avcıları isimli bir formatı aldık. Bizim milletimize inanılmaz uygun bir program” dedi. Malum ülkemizde ‘her yer inşaat’ şeklinde. Peki nasıl olacak? İl il dolaşacak emlak avcıları. Hangi ildeyse, yarışmada bölgenin kendini en iyi gören, üç emlakçısı yarışacak. Her gün bir aileye üç ev gösterecekler. Ev satıldığında ya da kiralandığında puan alacaklar. Beş günün sonunda kim daha çok ev satmış ya da kiralamışsa haftanın birincisi olacak.

Haberin Devamı

‘EMLAK AVCILARI’ GELİYOR

Gerçek alıcılar mı?

İlk bölümlerde ‘cast’ olacak. Sonrasında hem emlakçılar hem de ev arayanlar cephesinde ciddi bir piyasa olması bekleniyor. Bu formatı Fransa’dan almışlar. Benzer durum orada da olmuş. Yarışmanın ilerleyen zamanlarında satılık ve kiralık ev arayan vatandaşlar, programda kendini bulacak anladığım. Projenin TV8’de ne zaman yayına gireceği belli değil ama tanıtımları çekilmiş.

CANSIZ SOHBETLER VE MEHMET ALİ ERBİL

Bayram boyunca televizyon kanalları da tatil yaptı. Diziler yoktu, yerine koydukları filmler ise ‘eh işte’ halindeydi. Eskiden ‘bayram eğlencesi’ olurdu. Özel televizyonun ilk zamanlarında pek heyecanlıydı. Tespih tanesi gibi şarkıcılar dizilirdi, araya da ‘parodiler’ serpiştirilirdi. FOX yarışmalarını sundu. Kanal D ve Atv ‘sinemalardan bir demet’ yaptı. Star TV, ‘bayrama özel Çarkıfelek’ hazırlamış. İzlenme oranı olarak karşılığını aldı. Show TV, ‘Güldür Güldür Show’a dayandı. ‘Kemal Sunal’ filmleri gibi oldu, ‘vintage’ dediklerinden... TV8 elindeki ‘Güldür Güldür Show’un daha eskilerini gösteriyor, kanalın en çok izlenen programı, belirteyim. Bayramda TV8 ve kardeşi TV

‘EMLAK AVCILARI’ GELİYOR
8.5, futbolla nasiplendi. Dünya Şampiyonası eleme maçlarının en önemli karşılaşmalarını izledik. Haber kanallarının sohbetlerinde pek bir heyecan bulamadım. Ne eksik? Bir Bal Mahmut bulamıyor kanallar. Buna kafa yormuyor. Muhabbet başka bir şey. Orhan Boran sohbeti vardır. Bir de izlediğim sözde programlar, hazırlanmış sorular eşliğinde... Bayramın tek galibi vardı; Mehmet Ali Erbil. Star TV onu hazır kuvvet tutuyor ve gerektiğinde ekrana sürüyor.