Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

61 yıllık Eurovision tarihinde bir ilk yaşanıyor. Romanya 2016 Eurovision yarışmasında ‘parasızlıktan’ temsil edilmeyecek. Romanya Devlet Televizyonu TVR yarışmayı yayınlayacak olan EBU’ya (Avrupa Yayın Birliği) sekiz yıldır para ödemiyor. Borç 10 milyon euro’yu bulmuş. EBU, bu ülkeye bütün yayın hizmetlerini kesmiş. Hükümetin de “Valla benden para isteme” dediği söyleniyor.
Bu durumda RTV’nin 2018 Dünya Kupası eleme maçları kapsamında Romanya’nın
oynayacağı maçları yayınlaması da suya düşmüş oluyor! Yaşasın kapitalizm!

Haberin Devamı

‘EN FARKLI BENİM’
Fatih Portakal ‘üstü açık’ bir şekilde söyledi: “Diğerlerinden farklı olduğumuzu düşünüyorum.”
İzlenme oranları bunu gösteriyor. İçeriklerde bu oranda ‘haber yorum’ yapabilen başka haber bülteni yok. Aldığım duyumlara göre Ankara, Portakal’ı “Bakalım yine ne diyor?” diye izliyormuş. “Haberleri özgürce sunduğumu düşünüyorum” diye de ekledi bu arada!

YİNE ‘SÜT KARDEŞLER’
Türk televizyon tarihinin ‘reyting’ makinası tartışmasız Kemal Sunal. Özel televizyon yöneticilerinin her daim ‘kurtarıcısı’ oldu. Baktım geçen salı akşamı yine Star TV’de ‘Süt Kardeşler’ ekranda... Bayram değil, hafta sonu ya da öğleden sonra değil, dizilerde iddialı bir kanalın en iddialı zaman diliminde ‘Süt Kardeşler’i yayınlaması günün kurtarıcısı gibi... ‘Göç Zamanı’na seyirciyi hazırlasın diye mi yaptılar? Hemen belirteyim, ev ahalisiyle bölüm bölüm filme takıldık.

FUTBOLSUZ YAŞAYALIM!
Habertürk ‘Manşet’te İbrahim Altınsay, Leicester’ın Premier Lig şampiyonluğunu yorumluyordu. O sırada altta ‘Son Dakika’ diye Trabzonspor’a dört maç ceza haberi geçti. Afşin Yurdakul “Hazır futbol konuşuyoruz ne diyorsunuz bu duruma?” diye sordu. “Seyircisiz maç olmaz” dedi Altınsay. “Yani çözüm değil” demek istedi. Maçlara ilginin zaten az olduğunu söyledi. Ve noktayı koydu:
“Günlük hayatımıza sokamadık futbolu, kaldıralım daha sağlıklı yaşarız.”

DİZİLERDEKİ BİLDİK MESAJ
‘Kış Güneşi’nde Mete imzayı bastı ve sonra vınladı. Seda, evde mutsuz “Bu bebek sadece benim değil Mete’nin de. Aramıyor, sormuyor bir imza attı kayboldu.” Seda’nın annesi akıl veriyor: “Sen ara madem, karısısın. Ona göre davran. Aile olduğunuzu hissettir. Alıştır. Güzel güzel konuş, sakın hesap sorma...”
Bütün diziler ‘evlilik kutsaldır’ mesajında işi kadına yükler. Erkek zaten hayta, çocuğu yapar vınlar, iş kadında biter!