Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Futbol programlarının büyük bölümünde (bilinen ve izlenenleri diyeyim) derbi maçının görüntüleri vardı. Yorumcu abiler maçın üzerine konuştular. Mesela kimi “Ben izledim, penaltıydı” diyordu ama biz görmüyorduk. Hele bir programda önündeki ekranda izleyiciye göstermesi yasak olduğu için, kendileri izleyip kendileri yorumluyorlardı. “Bak bak, gördün mü adam düşüyor” diyerekten! En azından şimdi, görüntü üzerinde bağırıp çağırıyorlar.

A Spor, Beyaz TV’deki ‘Beyaz Futbol’, 360 kanalında ‘Telegol’ görüntülüydü. Bu arada altını çizeyim, Habertürk’teki Faik Çetiner’in programı sunumuyla dikkat çekiyor. Görüntü işini halletmeleri gerekiyor. Onlarda da yok. Aslında, bir spor kanalının yok!

Haberin Devamı

NTVSpor görüntüsüz

NTVSpor, “Rıdvan bende, görüntüye gerek yok” mu diyor? Hasan Şaş bende, Metin Tekin bende, bütün yıldızlar bende, fotoğrafla idare ederiz” diye mi düşünüyor? Neyi ne şekilde düşünürlerse düşünsünler, spor kanalıyım diyorsan, bırak diğer maçları, bu derbinin görüntülerini alacaksın, nokta.

Fotoğraf üstü, yorum yapıyorlar bir de!

Hakem konusunda anlaştık

Üç programın üç hakem yorumcusunun ortak görüş bildirdiği nadir maçlardan biriydi derbi. Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Muhittin Boşat, (yakaladıklarım yani) “Fırat Aydınus kötüydü” dediler.

RASİM MİLYARLIK BİR YILDIZ!

Rasim Ozan Kütahyalı kendisi öyle diyor. “Yorum dünyasının yıldızıyım Ertem. Milyarlarca dolarlık bir yatırımım.” Nerede? ‘Beyaz Futbol’ yorumcularının bir finans kurumu markası için çektikleri reklamda.
Reklam da olsa, bu metni önüne koyup “oku kardeşim” diyorlarsa ve sen de okuyorsan gayet mutlu okuyorsan, diyecek bir söz kalmıyor doğrusu. MFÖ’nün dediği gibi ‘Sen neymişsin be abiii’...

SHOW TV’DEN OPERASYON

Show TV, ‘Acil Aşk Aranıyor’u çarşamba gününe kaydırmış, ‘Gamsız Hayat’ı pazar gününe çekmiş. İki sorunlu dizi. FOX, Star TV ve ATV dizileri ilk üçü paylaşıyor pazar akşamını. Unutmadan, bir de ‘O Ses Türkiye’ mevcut TV8’in. Geçtiğimiz hafta ilk bölümü pazartesi yayınlandı yeni dizinin. İzlenme oranları yerlerde. Peki dizinin kendisi nasıl? Hani öyle alıp götürecek gücü yok.
Hangi güne koyarsan koy, öyle dağıtacak hali yok. ‘Acil Aşk Aranıyor’ benim tuttuğum ama milletin tutmadığı bir romantik - komedi. Pazar günü giderek düştü. Her iki dizinin anlaşılan yer değişimiyle durumu görülecek ve karar verilecek.