Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sıcaklar bunalttı. Bir derece oynasa “Ohh” diyoruz. Haber kanalları saat başı hava durumu yayınlıyor. Takip ediyoruz ama öyle sapmalar oluyor ki... Bir örnek; salı akşamı İzmir için NTV 35 derece verirken CNN Türk, 38 derece veriyor. Tam üç derece fark ediyor.

Tahminim, hiçbir kanal diğerini tutmuyor! Biz pişmeye devam ediyoruz.

DİZİLERDEKİ ‘AMERİKAN’ ETKİLERİ!

‘Adı Mutluluk’ta ‘İpek’ (Begüm Atak), ‘Yelda’ya (Lesli Karavil) “Biraz yürüyelim mi?” diyor. Bunun üzerine ev ahalisi “Biz de yürünmez en fazla oturulur”
diye konuşuyor. Bu durum
Hollywood klişelerinden... Bizde iki kadın dertleşecekse oturur, yürümez. Yürüyorsa onlar ‘Bebek’te sahilde (Bahçeli’ye gönderme yapalım!) bulunmaktadır! Bir de ‘şöyle yürüyelim’ bizde racon işi olarak da kullanılır. Sonu kanlı biter.
Dizide duvar tenisi (squash diyorlar) sahnesi vardı. ‘Taylan’la (Fatih Dönmez) ‘Vural’ (Kaan Çakır) oynuyor.
Hollywood filmlerinde genelde iki erkek, birbirine üstünlük sağlayacaksa dillendirdikleri mekan, bu salonlar olur. İthal edilen görüntülerden biride bu. ‘Taylan’, servisi ‘Vural’ın suratına atar. Yanına
gider; “Bir daha ‘İpek’in yanına yaklaşma bu sana son uyarım” der. Aynen
Hollywood kalıplarında olduğu gibi!
Üniversite mi, AVM mi?
Dizide gençler üniversitede okuyorlar! ‘Batu’ (Kaan Yıldırım) annesini
okula getiriyor. ‘Kumsal’ (Ezgi Eyüboğlu)
ile ‘Sera’ (Aslı Bekiroğlu) masada oturuyorlar. ‘Batu’nun telefonu çalıyor “Benim bakmam lazım siz oturun” diyerek
uzaklaşıyor. ‘Kumsal’; “Bir çay alalım mı size?” Anne ‘Yelda’; “Olur yani dersiniz yoksa” diyor saf saf. ‘Kumsal’ “Yok yok daha başlamadı dersler” diye de karşılık veriyor. Zaten dersler hiç başlamıyor ki. Hatta okul bir nevi AVM görevi görüyor!
BUNLARI DİNLEYECEK DURUMDA DEĞİLİZ
Şirin Payzın’ın ‘Ne Oluyor?’ programının salı akşamki konuklarından Öztürk Türkdoğan’ın (İHD başkanı) “Şengal’in savunmasını PKK üstlenmiş durumda” lafı üzerine Payzın; “Şu anda Türkiye ne kamuoyundaki dengeleri ne de, Kobani’de ki dengeleri dinleyemez durumda” diyerek düzeltti!
RTÜK BAŞKANI ANCA SEÇER!
HDP’li üyenin geri çekilip AKP’li veya MHP’li üyeye başkanlık için oy vermesi mümkün değil. AKP - CHP veya AKP - MHP koalisyonu olursa AKP’li MHP’li veya CHP’li başkan vekili olabilir. Azınlık hükümeti ve erken seçim olursa muhalefet, başkanlığı AKP’ye kaptırmamak için yeni bir strateji kurabilir. CHP, MHP ve HDP anlaşıp içlerinden başkan seçebilir. O kişi, CHP’li bir başkan olabilir. Ama Bahçeli, sert tavrını engellerse, o zaman AKP’li başkan seçilir! Meclis RTÜK üyelerini seçerse, böyle olur!