Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘O Ses Türkiye’, jüri ekibini tümüyle değiştiriyor. Kulislerde Hayko Cepkin’in adı dolaşmaya başladı. Böyle bir teklif var ama netleşmiş bir şey yok. “Bakalım tepki nasıl olacak diye bir nevi kamuoyu yoklaması çekiliyor” yorumunda bulundu güvenilir kaynağım ve “Bunun için haber yapılıyor” dedi.

KANAL D YERLİ TLC

Kanal D, yeni sezona farklı bir yayın politikasıyla giriyor. Yarışmalar ve şovlar daha ön planda olacak. Şimdilik ‘Yeni Bir Ben’, ‘Gelinim Mutfakta’, ‘Çarkıfelek’, ‘Çok Tatlı’ ve ‘Yaşım Kaç?’ var. Daha fazlası gelecek. Az ama öz dizi olacak ki, şu ana kadar bu yaklaşım dizilerde tuttu. Şahsen savunduğum bir düşünce... Başarılı olursa, sektörde de düzeni değiştirir. “Bir nevi yerli TLC kanalı olur mu?” diye sordum. “İlginç bir yorum” dediler.

Haberin Devamı

NEDEN BÜYÜMEYELİM?

Show TV’de bir Birol Güven dizisi başladı ‘Keşke Büyümeseydik’... Hulusi, 70’li yaşlarının sonuna gelmiş, dört çocuğunu büyütüp, hayata hazırlamış ama ömrünün son günlerini yapayalnız geçirmiş bir adamdır. Hikayemiz de, onun vefatıyla başlar. Hayatın dört bir yana savurduğu çocukları, babalarına son vazifelerini yapmak üzere, büyüdükleri mahalleye döner. Ama problemlerini de birlikte getirirler...
Güven’in çok bildiği aile işleri bunlar. Sokağı, vatandaşın nasıl ilişkileri seveceğini koklayan bir isim. Evet, kendi kendini tekrar ediyor. Mahalle dizaynı, çevre düzeni ve diyaloglar, “Yahu hatırlıyorum ben bunu!” dedirtiyor.

Hulusi rolünde Ege Aydan, “Biz oyuncuyuz, ne rol olursa oynarız” rahatlığında... Mukaddes (Açelya Akkoyun), çocukları Serpil (Burcu Kara), Sadık (Murat Kılıç), Ufuk (Deniz Celiloğlu) ve Necati (İrfan Kangı) aynı yaş grubunda olup, geçmişe gittiklerinde anne-baba-çocuklar havasından çok, abi-abla havasındalar... Peruk takmakla ya da saçları kuyruk yapmakla olmuyor. Bir de tabii diziler malum uzun, her eskiye dönüşte, bir şarkı eşliğinde klip izledik. Bir tanesi keyif veriyor da, fazlası olmuyor. Dizi, müzik kutusu değil ki... Bu arada ev ahalisi, “Hiçbir zaman böyle bir şey düşünmedik. Şu halimizden de gayet memnunuz” dedi.