Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TEGEV’in kamu spotu, “Çocuklar oynarken kodlamaya, hayal ederken yapmaya, izlerken üretmeye geçer, sessiz çocuklar konuşmayı, susmayan çocuklar dinlemeyi ve en meraksız görünen soru sormayı öğreniyor.” Ev ahalisi, “Eğitimi toptan onlara verelim iş çözülsün” dediler.

Biskolata erkekleri

Böyle baklavalı, börekli erkeklerimiz mevcut. ‘Biskolata erkekleri’ olarak da tanınıyor. Ev ahalisi, “Erkekleri giydirmişler son reklamda!” dedi. Biskolata ruh hali!

DNA merkezi kursunlar

Esra Erol’da, Melahat Hanım ile Ramazan Bey’e DNA testi yapılacağı alt yazıda görülüyordu. “Bu kadar çok DNA testi yapılıyor. Ev ahalisinden “Stüdyonun yanına bir merkez açsınlar, anında test ve sonuç alınır, zaman kaybı olmaz” diye bir teklif geldi.

Ankara-İstanbul haber hattı

Her eve lazım



Haber kanallarının bir stüdyo, bir de ağırlıklı olarak Ankara konukları oluyor. Her iki tarafı da idare etmek zor. ‘CNN Türk Masası’nda Semiha Şahin’in konukları Ankara’da Emin Pazarcı ile Saygı Öztürk... Kendi aralarında tartışmaya başladılar, yayın İstanbul’da. İş uzadı. İstanbul’da dört konuk daha var. Şahin, “Emin Bey, Saygı Bey” diye defalarca seslendi. Fena kaptırmışlar. “Sesim oraya geliyor mu?” diye yineledi Şahin. Duyacak durumda değiler, öyle hararetli ki konuşmalar. “Tekrar size döneceğiz” dedi moderatörümüz ve ses kesildi. Onların haberi yok. Kendi aralarında epey hararetli devam ettiler sessiz sinema misali... Bence bu hattı kaldırıp, konukları bir merkezde toplamak daha yararlı.

Haberin Devamı

Farklı müzikler dinlemek

Çok nadir, farklı grupları ve müzisyenleri ekranda görmek. Müzik kanalları belli isimler çevresinde dönüyor. TRT Müzik/sı bakış açısı fazla geniş değil. KRT kanalında ‘Müzik Arası’nda, farklı örneklere sık rastlamak mümkün.