Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sokakta giderken cep telefonundan ‘İçerde’deki yüzük temasının zil sesini duydum. ‘Demek epey yaygın’ diye düşündüm. Dizinin müziklerini yapan Toygar Işıklı’ya sordum. Şunları anlattı: “Coşkun karakterinin tuttuğu yüzük ritmini, yönetmenimiz Uluç Bayraktar 3-4 farklı ritimden seçti ve ‘Bu ritmi dizinin müzik temalarından biri haline getirelim’ dedi. Onu sadece ritim olmaktan çıkartıp tema yaptım. Meraklısı bu sesin nasıl elde edildiğini bilmek ister diye düşünerek öğrendim; yüzük ritmini orkestral perküsyon wood block’a bagetin sert kısmıyla vurulmuş haliyle yaptım. Biraz da tınısını farklılaştırmak için eq’suyla (ekolayzır) oynadım.”

Haberin Devamı

‘İÇERDE’ MÜZİĞİNİN SIRRI

‘Zil sesi bir numara’

“Zil sesi, Türkiye’de aylarca bir numarada kaldı. Amerikalıların dahi listelerde görüp, telefonlarına indirdikleri bir tema” diyerek işin ticari yönünü de söylemiş oldu Işıklı. Bir dizide tema önemlidir. Bazen bir zil sesidir, bazen de enstrümandır. ‘İçerde’ bunu başardı.

İVANA GİTMEDİ

‘İşte Benim Stilim’ yarışmasında jüri üyesi İvana Sert’in Nur Yerlitaş’la tartışmaları bitmeyince yapım şirketinin olaya el koyduğu, “İvana Hanım siz gidebilirsiniz” dediği yazılmıştı. Kulağıma gelen, Nur Hanım’la İvana Hanım’ın tartışmalarının yeni olmadığı, bu işin de tatlıya bağlanacağı yönünde... İvana Hanım’a iki gün izin verilmiş, Nur Hanım’la barıştırılacakmış. Bugün ekranda olması muhtemelmiş diyorlar. Çekimler durmasın diye Hakan Ural davet edilmiş.

Neyi görüştüler?

‘Poyraz Karayel’le unutulmazlar arasına giren İlker Kaleli ve Beren Saat buluşmuş.
Yeni proje konuşmuşlar. Dizi mi, film mi diye soruluyor. Duyduğuma göre bir film projesi. Saat dizi projelerine de girmeli artık. ‘Öde izle’ yerli neden olmasın?

‘BEN BIRAKMADIM’

‘Senarist Ece Yörenç ‘Cesur ve Güzel’den ayrılacağını açıkladı’ diye bir haber vardı. ‘Kürk Mantolu Madonna’nın senaryosuna odaklanacağı için görevini kendisinin oluşturduğu ekibe devredeceği yazıyordu (Ayşe Arman röportajına atfen). Kendisine sordum. “Ben de olacağım hikayenin içinde. Elimi üzerinden çekmiyorum” dedi Yörenç. Hani çekip gidiyormuş gibi bir hava verilmiş.