Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her ramazan mutlaka yayınlanıyor. Bu sene TRT kapmış; bu akşam ‘Çağrı’ filmi 22.30’da ekrana gelecek. Nihat Hatipoğlu’nun Sultanahmet Meydanı’nda ‘konser’ kıvamında bir kalabalıkla yapacağı iftar, çok izlenecek ve gelen sorular yine çok konuşulacak gibi! Show TV’de Mustafa Karakaş’ın da bir izleyeni var, bilindik bir ekran yüzü.

Yine 360’da Fatih Çıtlak, hem yazılı basında hem ekranda bu ramazanı verimli geçirecek gibi görülüyor.

Mustafa Keser farkı

Şarkı dağarcığı bu kadar geniş olup sunumunu da bu kadar keyifli yapan sahne adamı az. Ramazan boyu TRT Müzik’te ‘Mustafa Keser’le Klasikler’i tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Yemekler yarışıyor

NTV, bu yemek işine dört koldan saldırıyor! ‘Tadı Damağımda’ ile Vedat Milor, Artun Ünsal hocamız ise ‘Buğdayın Yolculuğu’nda’ ile hamurun çeşit çeşit baklava börek haline dönüşmesinin hikayesiyle ramazanda NTV’de. Yetmedi Simge Fıstıkoğlu ile Wilco kardeşimiz organik sebze toplayıp yemekler yapıyorlar. Yine yetmedi, İstanbul’un ünlü lokantalarının şefleri ile ‘Mutfağın Şefleri’ programı bugün başlıyor. Onlar da tarladan toplayıp sebzeyi yemek yapacaklar. Kanal D’de ise ‘Sahrap’la İftar Sofrası’ bu tür programların arasında en çok izlenenlerden olur.

DEMET AKBAĞ ŞAKALARI

‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’... Dört bölüm yayınlanacak. Keyifli olursa yeni sezonda da devam edecek. Prodüksiyon büyük. Şakaların muhatabı ünlüler. ‘Ayy ne hale düştü’ merakımız olduğu için, seyircinin bu isteğini karşılıyor. Nükhet Duru’nun faltaşı gibi açılmış gözlerle helikopterde gidişi, ormana mecburi iniş yapmaları ve sonrasında bir ayının çıkması vs. Ekran başındakileri çok güldürmüş olabilir. Demet Akbağ bile ‘Yeter bu kadar eziyet’ diye şakayı sonlandırdı! Geçelim Işın Karaca’ya yapılan şakaya... Zabıta, polis ve yıkım ekibi (meşhur dozer!) kapının önünde. Kadının kalbi sıkışıyor. ‘Evi yıkacağız’ diye tutturmuşlar. İlerleyen bölümlerde silahlı rehin alma operasyonları da olacak. Ben şahsen bu tarz yapımları bıçak sırtı bulmuşumdur. Bu kadar stres
fazla gelmez mi?

SUMRU YAVRUCUK FARKI

‘No: 309’; sıradanmış diye yorumlar geliyor. Sumru Yavrucuk rolü almış kendi karakteri içinde solosunu çekiyor. Sahnesi geldiğinde Demet Özdemir kızımızı da oyunun içine sokabiliyor. Dizi öyle yerlerde filan değil. İdare eder. İlerleyen zamanlarda konuşuruz zaten.