Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gazze’ye yardım götüren gemiye saldırı ile ilgili haber kanalları yoğun bir trafik içindeydi. Bir de başka kanallar vardı. TV5 defalarca ilk saldırı görüntülerini ekrana getirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un basın toplantısını verdi. Kon TV, Konya’da Kayalı Parkı’nda yapılan mitingi canlı yayınlandı. İHH VakfıBaşkanı Bülent Yıldırım’ın saldırının başlamasına az bir zaman kala yaptığı açıklamayı dev ekranda yayınladı.
Türkmeneli TV değişik görüntüleri arka arkaya yayınladı. Taksim’deki gösteriden İsrail helikopterlerinin yaralıları taşıdığı görüntüleri verdi. Sonra bir başka görüntüye geçti. 6 News haber kanalı bir ilki gerçekleştirdi belki de. İsrail tarafının görüşlerini almak için İsrail Başbakan Sözcüsü Ofir Gendelman ile uzun bir söyleşi yaptı canlı yayında. El Cezire Arapça yayını Taksim Meydanı’ndaydı. Arapça bilen gösteriye katılanlarla röportajlar yaptı.

Haberin Devamı

‘YEDİVEREN’İ KAÇIRMAYIN
Bir müzik programı desem değil, hani bildik THM programı hiç değil. ‘Yediveren’ bir kere program anlayışı olarak klasiklerin dışında. Çok sesli müzik aletleriyle halk müziği aletleri iç iç. Zaman zaman çalınan türkülerin bir nevi etnik müzik havasında olduğu görülüyor. Bir konser ya da bir müzik çalışması havasında. Sanatçılar kendi aralarında çalacakları parçayla ilgili hikayeler anlatıyor, yorumlayacakları eseri ne şekilde çalacaklarını kendi aralarında konuşuyor ve çalmaya başlıyor. TRT Türk’teki programı izledim, Makbule Kaya vardı. Geniş yelpazede bir Ege türküleri sundu. Girit göçmeni bir ailenin çocuğu. Bir de Türkçe ve Rumca ortak türkülerden örnekler verdi. Akıcı ışığı çekimi ile de gerçekten seyirciyi içine alan, televizyonun farklı ‘türkü’ programlarından biri.

SABAHA KADAR UYUMADIK
Tam yazıyı bitirecektim, gözüm Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basın toplantısına takıldı. İskenderun’daki PKK saldırısı ile ilgili konuşurken “Sabaha kadar uyumadık” dedi. Bir sorumlu bakan bunu mu söyler? Kimse onlara “Ne kadar uyudunuz ya da uyumadınız” diye soruyor mu? Görev neyse o yapılır. “Sabaha kadar uyumamak!”

Haberin Devamı

REHBER30’UNCU BÖLÜMDE FİNAL
TRT’nin dizileri arasında bu dönemin en uzun soluklu ve izlenen dizilerinden biri olan ‘Bahar Dalları’ bu akşam son bölümü ile veda ediyor. Hani nasıl denir, yerinde, zamanında ve geriye hiçbir soru işareti bırakmadan bir final yapıyor. (TRT 1/20.00)

BİR HATIRLATMA
KARAMEL BAŞLIYOR, BOLLYWOOD GELİYOR!
Star - 24 Medya Grubu’nun çocuk ve kadın kanalı Karamel, bugün yayın hayatına başlıyor. Karamel, kadınlara özel yapımlarıyla fark yaratacak. Dünya mutfağının en seçkin şefleriyle yemek programları, mimari ve dizaynın püf noktaları ile dillere destan malikaneleri ekrana taşıyan dekorasyon programları, sporda son trendler yoga ve pilates saatleri ve Bollywood Kuşağı. Gündüz kuşağında çocuklar ‘Tenten’, ‘Sonic’, ‘Baby Zuri’, ‘Ejder Avcıları’, ‘Cedric’i izleyecek. ‘Ormanın Kitabı’, ‘Alice Harikalar Diyarında’, ‘Üç Silahşörler’ gibi çizgi sinemanın iyi örnekleri verilecek.