Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisinin, “Acaba ekranda ne var?” diyerek baktığı programlar var. Onlardan biri de Fatih Ürek’in sunduğu ‘Gelinim Mutfakta’... Yapım, soğan kavurup, taze fasulye pişiren izleyicinin, yemek yapma saatine denk geliyor. Geçtiğimiz cumartesi “Gündüz vakti siyasetten farklı bir programa bakalım” dediler ama elimiz kumandada, Ürek’in yayın yaptığı kanala gitti.
Şarkıcı, kadınların sevdiği bir sima... İşini iyi yapıyor. Yemek, gelin, dedikodu ve kaynana dörtlüsüne yakışıyor. Rahatsız etmiyor, dengeyi buluyor ve bu formatın hakkını veriyor. Kulağıma gelen, yönetimin de kendisinden memnun olduğu... Ve bana göre, ‘yayından kaldırılmayacak işlerden’ biri. Yüzde 11 civarında share alıyor. Geçtiğimiz pazartesi TV8’in ‘Yemekteyiz’ programını yakalamış. O gün, Kanal D’nin program listesinde en üst sırada yer almış.

Haberin Devamı

BU FİLM NEDEN TV’DE GÖSTERİLİR?

Star TV’de ‘Celal ile Ceren’ vardı. Filmin neredeyse tüm püf noktaları ‘bip’liydi. Peki neden TV’de yayınlanıyor? Celal, dövme yaptırıyor mesela ama göğsünün üzerine ne yazdırdığını göremiyoruz. Orada ne yazdığını ağız okumasıyla anlayacağıma ya da internetten bakıp, ‘sansürsüz’ göreceğime, izlemem daha iyi.

MAÇLAR KAHVEDE İZLENECEK

Mısır Milli Takımı, Dünya Kupası’nda... Muhammed Salah’ın atacağı goller, merakla bekleniyor. Kupa maçlarının yayın hakkı beIN Sports’a ait. Dijital kutunun fiyatı bin 630 Mısır lirası yani 78 euro. Maçları izlemenin bedeliyse, 2 bin Mısır lirasına yakın.
97 milyonluk ülkede, asgari ücret 200 euro’yu geçmiyor. Mısır hükümeti, FIFA’ya maçların ulusal kanalda karadan bedava yayınlanması için başvurmuş. Bu durumdan kahvehaneler nasiplenmiş görülüyor. Çay ve kahve fiyatları iki katına çıkmıştır. Yani Mısır’da Salah’ı izlemek kolay değil! Hani futbol beyinleri uyuşturuyor ya, anlaşılan Mısır’da üzerine para vermek de gerekecek.
Katar ile Suudi Arabistan’ın arası bozuk. Arabistan, Dünya Kupası’nın açılış maçını yapacak. Bu kanal, ülkede yayında değil. Ülke, 35 milyon dolar’lık teklifte bulunmuş ama durum hâlâ belli değil.