Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Canlı Para’ Show TV’nin yeni yarışması. Televizyonlarda yarışma programlarının ‘çok izlenir’ zaman diliminde yer almasının bir nedeni vardır, izleyiciyi cezbedecek olması. Bu cazibe merkezi nedir? Para. Peki ödülsüz yarışma var mı? Yok. O zaman ‘Canlı Para’nın diğerlerinden farkı nedir? Bilginin önüne tomar şeklinde paranı gelmesi. Ekrandaki soygun filmlerinde çalınan para destelerinin üleşilmesi sahnelerinin, televizyon yarışması formatı haline gelmesi. Söz konusu yarışma bir çok ülkede milyonları ekrana bağlamış. İşte bu nedenden. Bir adım ötesi, tüm stüdyoyu parayla kaplayıp, arasından yarışmacıları çıkarmak olacak.



OLACAK O KADAR ANLAMLI BÖLÜM İLE

Fox TV’nin yeni yayın döneminde ‘Olacak O Kadar’ın yeni bölümlerini göremedik! Belli ki skeçler rahatsız etmiş. Bu bekleniyordu. Fakat perşembe akşamı Fox, bir bölümü yayınladı. Bu bölümde Atatürk resminin bir iş yerinde ‘çeşitli gerekçeler’ ile asılmasının istenmemesi yer alıyordu. Sonunda Levent Kırca’nın fotoğrafı evine götürürken yolunun polisler tarafından kesilmesi ve ‘Cumhuriyet Mitingi’ne gidip gitmediğinin sorulması yer alıyordu. Yine bu bölümde Levent Kırca Atatürk makyajıyla karşımıza çıkıyordu. 29 Ekim’den önceki akşam bu bölümün yer alması anlamlıydı.


REHBERiM
BURSA’DA BİR KALİFORNİYALI’
Türkiye’de yaşayan iki İngiliz müzisyen Endi ve Pol’ün gözünden Türkiye’deki müzikal gelenek, ‘Müzik ve Yol’ ile Habertürk’te devam ediyor. Bu haftaki rota, Bursa. Amerika’dan gelip Bursa’ya yerleşen Kaliforniyalı müzisyen Geoff Carvey ile müzikal bir sohbet... Bursalı yörük kadınlardan bakır tencere ve tahta kaşıklarla yaptıkları müziğin hikayesi, tarihi Merinos Tren İstasyonu’nda sanat müziği ziyafeti ve ardından Ahıska Türkü Kardeşler’den tar ve akordeon eşliğinde, Kafkas müziklerinden örnekler. (17.10)

KEMAL TÜRKLER CİNAYETİ; TAM 30 YIL
1 Mayıs 1977 katliamı, tehlike çanlarının Kemal Türkler için çalmaya başladığının göstergesiydi. Kemal Türkler 22 Temmuz 1980’de “İşçilere benden selam söyle” diyerek veda ettiği evinin önünde, üç kişi tarafından çapraz ateşe alınarak katledildi. Kemal Türkler’in katilleri devlet içinde mi yapılanmıştı? Türkler’in katil zanlısı Ünal Osmanağaoğlu’nu kim, nasıl yakalattı? Katil zanlısı 19 yıl boyunca nasıl yakalanamadı? Babasını vuran kişileri gördüğünü söyleyen Nilgün Türkler Soydan’ın ifadesi neden kabul edilmedi? Suikastin 30 yıl sonrasında Kemal Türkler’in ailesi, arkadaşları ve avukatı, üstü kapatılan gerçekleri ‘Keşke Olmasaydı’ya anlattı. 24’ün programı, hem anlatımı hem de başarılı kurgusuyla yakın tarihin rahatsız eden ayrıntılarına devam ediyor. Kaçırmayın derim. (20.15)

CAN DÜRDAR’IN SON ROMANI
Can Dündar kitap yazınca ses getirir. Çok konuşulur. Yeni kitabını ne anlatmak istediğini öğrenmek ya da satır aralarından keşfetmek için iyi bir fırsat. Dündar, Güneri Cıvaoğlu’nun ‘Şeffaf Odası’na kitabı ‘Lüsyen’le konuk oluyor. (KANAL D/13.00)