Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

25 yıl oldu... Bu ülkenin aydınları yakıldı Sivas Madımak’ta... 37 kişi can verdi. Hatırlanmak istenmeyen ama unutulamayacak, bu ülkenin acı gerçeklerinden biri... Sivas’ta anıldılar. Merak ettim, hangi haber bültenleri verecek diye... “Tıpkı 25 yıl önce olduğu gibi, yine oradaydılar. Aynı sokak, aynı meydan ve yine mahşeri kalabalık... Ellerinde benzin bidonları değil, çiçekler” diye veriyordu haberi Kanal D... Star TV’de, “25 yıldır yanan kor” diye haber ekrandaki yerini almıştı. FOX Ana Haber de verdi. Göremediklerim; Show TV, atv ve TRT’ydi.

Haberin Devamı

2000’LERİN DİZİSİ ÇEKİLECEK Mİ?

80’lerde, siyasi ve ekonomik kararlar, gündelik yaşamımızı çok etkilemişti. Müziğiyle, giyimiyle ve yaşam biçimiyle kendine has bir hali vardı o senelerin... Dizisi yapıldı ‘Seksenler’ ve pek bir tuttu.

MADIMAK’I KİM HABER YAPTI

Tekrarları 360 ‘ta ekrana geliyor. Salı akşamı ev ahalisi buraya takıldı. Belçika-Japonya maçında, 2-0 Japonya galipken, sonuç 2-2’ye gelmişti. “Yahu 2-0’dan da maç verilir mi?” diyerek kızmıştım.
Eşime, “Geç istersen 360’a” dedim. Tam da 24 Ocak kararlarının açıklandığı görüntüler vardı. ‘Her şeye zam gelmiş’ haberleri, mark’ın 29 TL’den 47 TL’ye fırladığı’ yıllar... Ahmet (Şoray Uzun) işsiz kalıyor, Fehmi (Rasim Öztekin) mark borçlusu dibe vurmuş... Ev ahalisi, “Acaba 2000’li yılların da dizisi çekilir mi?” diye sordu. “En az 80’ler kadar ve hatta ondan daha ilginç zamanlar geçiriyoruz. Hikayesi de bol, acaba ne zaman, kim çeker?” diye de eklediler. ‘Seksenler’, 2012’de çekildi. Yani bu hikayeleri, 42 yıl sonra bir dizide izler olduk. Bu durumda 2042 müsait olabilir. Ben yaşarsam, takriben 86 yaşındayım. Kendimde olur muyum bilemedim. Torun torba izler artık! Acaba onlar hangi ruh halindeler?


RTÜK NE OLACAK?

RTÜK, yeni sistemde Cumhurbaşkanı’na bağlı olacak. Bizzat Cumhurbaşkanı’nın kendisi değil ama yardımcılarından birinin sorumluluğunda olacak. Partilere göre dağılım, biraz değişiklik gösterecek. 2019 yılında süreleri dolan iki AKP’li ve bir CHP’li üye var. Hamit Ersoy, Nurullah Öztürk ve İsmet Demirdöğen... MHP’li üyelerin süresi 2021’de doluyor. Dağılım, AKP (4 üye), CHP (2 üye), MHP (2 üye) ve HDP (1 üye) şeklinde olacak. 2021’de MHP’nin bir üyesi eksilecek. İyi Parti ise, 2021’de üyelik hakkı kazanacak.