Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Meryem Uzerli’nin ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisine katılacağı haberi yayıldı.

MERYEM UZERLİ YENİ DİZİSİNDE
Öğrendiğim, bu doğru bir bilgi. Şu an bir anlaşma yapılmadı. Duyumlarıma göre bu kesinleşecek. Oynayacağı karakter üzerinde çalışmalar yapıldığına göre, Meryem Uzerli yeni sezonda bu dizide yer alacak. Uzerli, bundan önceki dizisinde başarılı olamamıştı. Bu köşede “Türkiye’de artık işi bitti, yorumlarına şahsen katılmıyorum. Meryem Uzerli defteri daha kapanmadı” diye yazmıştım. Mart 2016’da.Bu durumda galiba haklı çıktım. Her şey yönetmene ve senaryoya bağlı. Sonuçta dizi, bir tiyatro oyunu değil. Belli kabiliyeti olan, doğru yönetimle başarılı olur. ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin iki başrol oyuncusuna bakalım.

Haberin Devamı

Final gece yarısı

Oktay Kaynarca’nın en son başrolde oynadığı ‘İnadına Yaşamak’ (Kanal D) finali

MERYEM UZERLİ YENİ DİZİSİNDE
00.00’da yayınlanmıştı. Yani ‘çaktırmadan bitirelim’ finaliydi. Bu dizide Oktay Kaynarca elinden geleni yapmıştı ama diziyi kurtarmaya yetmemişti. Deniz Çakır, en son Calibe rolüyle ‘Yasak’ta oynamıştı. Dizi, 11 Nisan 2014 tarihinde başlamış. 13 Haziran tarihinde sona ermişti. Bu iki oyuncu ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da başarılı. Oyuncuyu anlamak,kapasitesini bilmek, hangi senaryoda, hangi oyuncunun rolün altından kalkabileceğini öngörmek kolay olmuyor.

Ekran konuk kaynadı

Darbe girişimin başladığı geceden 20 Temmuz tarihine kadar beş günde ekran, özel program ve konuk bombardımanına tutuldu. Hükümet, bakanlar, muhalefet liderleri, milletvekilleri, üst düzey yöneticiler, gazete yöneticileri, yazarlar, eski askerler, diplomatlar, tarihçi ve sosyoloji yazarları ekrandaydı. Bu süre içinde tam 650 özel program yapıldı kanallarda. 200’ü aşkın farklı isim darbe girişimi üzerine yorum yaptı. Sanırım televizyon tarihimizin haber kanalları açısından rekoru.
Benim gördüğüm SETA en çok görüşü alınan sivil toplum kuruluşu oldu. Balyoz ve Ergenekon avukatları Hüseyin Ersöz ve Celal Ülgen’in yanı sıra Mete Yarar ekranda en çok rastlanan isimlerdi. (Kaynak: Interpress Medya Takip Merkezi)