Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin yakın tarihine gazeteci suikastları çerçevesinde bakan bir belgesel. ‘Duvar’da (İZ TV / 19.50) Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Hrant Dink cinayetleri ile Susurluk?Skandalı inceleniyor. Belgeselin amacı, öldürülen gazetecileri ‘unutturmamak’. Seri boyunca Doğu Perinçek’ten Ufuk Uras’a, Güneri Civaoğlu’ndan Fikri Sağlar’a pek çok gazeteci, siyasi figür, aile üyeleri ve avukatlar olayları anlatacak.

EMEL SAYIN SİZLERLE
TRT Müzik daha önce de söyledim bir ‘müzik panayırı’ şeklinde. Her şeyi yapalım derdinde. Mesela ‘Emel Sayın Sizlerle’ (21.00) başlıyor bugün. Ne bileyim bu program TRT 1’de de olabilir mesela. Müzik kanalı farklı bir şey. Neyse yine de Emel Sayın hayranları ve TSM severlerini doyuracak bir program olur umarım.

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER ÜZERİNE BELGESEL
BU FİLMİ İZLEMEYEN “YEŞİLÇAM’I BİLİYORUM” DİYEMEZ
Yeşilçam sinemasını anlatan kült filmler vardır. Bunları izlemeden “Türk filmi izledim” denemez. İşte bunlardan biri de 1970 yapımı ‘Ankara Ekspresi’. (TNT / 15.00) Ediz Hun ve Filiz Akın başrolde. Kadir İnanır daha o zamanlar yeni yeni jön oluyor. O da mevcut filmde. Bu fantastik güldürüyü varsa vaktiniz mutlaka izleyin.

GÖZÜME TAKILANLAR
DİYALOGLAR TAM YOUTUBE’LUK!

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER ÜZERİNE BELGESEL

‘Geniş Aile’de her karakterin mutlaka ‘espri patlatmak’ zorunda olması belki de bu durumu doğuruyor. Senaryo, “şu lafı da buna, bu lafı da şuna söyletelim” durumunda. Bakalım laflara; ‘Durağan şüpheli’, ‘Şahsiyeti ikrarsız’, ‘Bende ne üzengi kaldı ne örs’... Biraz fazla ‘özel espri yapalım’ zorlaması var. Bu arada Mürsel’i birine benzetiyordum buldum, Halit Akçatepe’nin sürekli ‘Himmet Ağabey’ dediği karakteri gibi.

ERKEKLERE ÖZEL TANITIM
Reklamlar yetmiyor, adına ‘Tanıtıcı Reklam’ denilen bir olay çıkartıldı. Bu aslında bildiğimiz pazarlama olayı. ‘Şu elimde gördüğünüz traş bıçağı’ durumu. Cem TV’de ilgi çeken bir tanıtım vardı. ‘For Man’. ‘Erkeklere Özel’ reklam. Bir içtin mi yedi dakikada etkisini gösterip yedi gün başarılı bir performans iddiasında bulunan bir ‘modern kuvvet macunu’ tanıtımı.

Haberin Devamı

‘HAYAT SİNEMASI’ BİRAZ ENTEL
Evlilikleri bitmek üzere olan vatandaşlarımızın sorunlarına çare olmak. Yarı belgesel, yarı film gibi çekilmiş ‘Hayat Sineması’. Emrah ve Gülçin bir sinema salonunda. Yanlarında Sinan Çetin var. Çekirdek aile kurtarma timinin başı! Aileleriyle ayrı ayrı konuşulmuş, görüntüleri ayrı ayrı alınmış ve ortaya küçük çaplı bir ‘Aile belgeseli’ çıkarılmaya çalışılmış.
Daha kanlı canlı olacak ki millet izlesin. Yoksa uğraşılmış, ve aslında gerçeğin şovu olayına güzel bir örnek.

‘BU KALP SENİ UNUTUR MU?’ SÜRPRİZİ
Salı günü bu sayfada ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’nun yeni bölümünün ekrana geleceğini duyurmuştuk. O akşam baktım, dizi kolajla yayınlanıyor. Aynı saat diliminde Beşiktaş - CSKA Moskova maçı olduğu için eski bölümü girmişler. Ama bunu duyurmak dizinin yayınlandığı gün akıllarına gelmiş. Bu maçın olacağı haftalar öncesinden belli. Yani Show TV bir ‘yayıncılık hatası’ yaptı, geç fark etti ama iş işten geçmişti.