Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Radikal’de Kemal Yılmaz yazmış; Bulgaristan’ın en çok okunan yazarlarından, ‘Bulgaristan’ın Elif Şafak’ı’ diye anılan Ludmilla Filipova’nın ‘Yanılsamalar Anatomisi’nin TV ve sinema haklarını Osman Sınav almış. Yılmaz: “Bildiğim kadarıyla romanda, bizim ‘soydaş’ meselesi olarak hatırladığımız Türk azınlıkla ilgili 80’lerin çalkantıları da önemli yer tutuyor. Herhalde bu sebepten olsa gerek, kitabın TV ve sinema haklarını Osman Sınav havada kapmış” diye yazmış. Bakalım Sınav bu romanın dizisini çekecek mi?


HAYRET Ki HAYRETTiN
Hayrettin Karaoğuz’un sunumuyla ‘Hayrettin’ Star’da başladı. “İnternette ve televizyonda ilginç, komik ne varsa alıyor, kendine has tarzıyla yorumluyor, hatta tekrar çekiyor. Bunların içinde, internette fenomen haline gelmiş görüntülerden tutun da Türk filmlerinden, dizilerden, programlardan, haberlerden yine internette ilgi çeken komik görüntülere kadar geniş bir hazine var. Tüm bunları yaparken videonun kahramanını da stüdyoda konuk ediyor.”
Tanıtım böyle... Bunların yapılması olay bitmiştir anlamına gelmiyor tabii ki. Hatta “Alışılmışın dışında absürtlükler ıskalanmıyor” denmesi de programa ‘alışılmışın dışında’ bir hava vermiyor. Milletin TV’de nelere güldüğünü gayet iyi anladım bu örnekle.
‘BKM Mutfak’, ‘Türk Malı’, ‘Geniş Aile’ esprileri bizim milletin gülme ihtiyacına cevap veriyor. Bunun başka bir şekli şemali de ‘Hayrettin’de görülüyor. İnternet ortamında gençler nelere gülüyorsa bunun televizyona ışınlanmış hali.
Haa, bir de aynı işi Fox’ta Osmantan Erkır yapıyor. Vatandaşın video klip hazırlayıp sunduğu ‘kendi gülmecesi’nin yansımalarına yer veriyor. Valla millet gülsün yeter ki. Ben gülmesem de olur!

HALiL ERGÜN’Ü RAHATSIZ EDEN OLAY
Kanaltürk’teki ‘Dizi Magazinin tanıtım metninde şöyle yazıyordu: “Alkollü araç kullanmaktan emniyet tarafından ehliyetine iki yıl boyunca el koyulan ‘Yaprak Dökümü’nün Ali Rıza Bey’ine şok üstüne şok.
Halil Ergün geçtiğimiz hafta Cengiz Semercioğlu’nun ‘Full Ekran’ programına konuk olmuştu. Magazincilerden rahatsızlığını dile getirmişti. ‘Yaprak Dökümü’nde felç geçiridikten sonra Ali Rıza Bey’in ortaya koyduğu oyunculuğu kimsenin haber yapmadığından ya da Venedik Film Festivali’nde oynadığı rollerden söz edilmediğindan, alkollü araç olayının öne çıkarıldı-ğından yakınmıştı. Haklı. Ama bunu yapacak olanlar gece ava çıkan magazin muhabirleri değil. Onların işi Ergün’ü alkollü araç sürerken yakalamak. Biz de şöyle diyelim o zaman: “Halil Bey siz de yakalanmasaydınız!”


REHBERiM

BDP’Yi KIZDIRAN DiZi SEZONU AÇIYOR
BDP’nin ‘Kürtlerin aleyhine diziler’ listesinde yer alan Samanyolu Televizyonu’nun ‘Tek Türkiye’ yeni ismi ‘Tek Türkiye Son Karakol’la sezonu açıyor. Dizimiz ‘Türkiye’nin kardeşlik destanına ihtiyacı var’ sloganıyla başlıyor. Bakalım BDP tatmin olacak mı? (19.50)

CEMAAT EMNiYETi ELE GEÇiRDi Mi?
Son bir haftadır tartışma programlarının baş konusu Hanefi Avcı. “Cemaat Emniyeti ele geçirdi” diyenlerle “Geçirmedi” diyenler arasında kıyasıya bir ekran savaşı var. Haftanın son raundu ‘32. Gün’de. Bakalım bu akşam buradan nasıl bir sonuç çıkacak? Bunlar yeni şeyler değil. Eşref Bitlis’te olduğu gibi.”İlk defa duyduk” sendromu yaşıyoruz. (00.30)

FARK YARATAN KADIN
Çevresindeki insanların hayatında köklü değişiklikler yapanları anlatan ‘Fark Yaratanlar’ sezonu açıyor. Cüneyt Özdemir’in sunduğu programın konuğu Trabzonlu kadın hakları savunucusu Cavidan Yılmaz. İlginç bir program olabilir. (CNN TÜRK / 21.10)


DiPNOT

NBA TV’DE TAŞINMA TELAŞI!

NBA TV’nin Kablo TV’deki frekansı değişti (6 Ekim 2010 Çarşamba gününden itibaren). Basketbolseverler artık NBA TV’yi Kablo TV’de C09 kanalında izleyebilecek. Kablo TV’nin digital platformu Teledünya’da ise her zamanki yerinde 135’inci kanaldan takip edilebilir.