Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

SADECE BiZ BUZLAMIYORUZ
Valla öyleymiş. Amerikan Fox News ağı içinde yayın yapan Fox5NY kanalı Picasso’nun ‘Cezayirli Kadın’ resmindeki göğüsleri buzladı. 158 milyon euro’ya satılan tablo dünyanın en pahalı sanat eseri unvanıyla haber bültenlerinin bir numarasına yerleşti. Fox5NY de haberi buzlayarak verdi. Fakat unuttuğu bir ayrıntı vardı:
Göğüs uçları. Biz de bu konuda uzman sayılırız. Listemizde Picasso da var. ‘Ada’ filmini yayınlayan atv bir karede sanatçının ‘Oturan Kadın’ eserini buzlamıştı! İçimizi ferah tutalım, yine de ‘uygar ülke’ televizyonları bile böyle buzlamaları yapabiliyorlar icabında!

Haberin Devamı

SAFİYE SOYMAN’A ZOR SORU!

Okan Bayülgen’in sunduğu ‘Dada Dandinista’ konukları arasında Safiye Soyman ve Faik Öztürk vardı. Okan, Safiye’ye şu soruyu sordu:
“Faik’in yaşamınızda neden olduğu en önemli değişim nokta noktadır...” Safiye Hanım’a göre, “Adam türkücü oldu” en büyük değişim bu. Bayülgen, “Hayır sizdeki değişim?” diye tekrarlıyor. Safiye Hanım hala sorunun içine dahil olamıyor; “Bana destek oldu...” Okan cevabı alacak ısrarlı; “Safiye Hanım’da değişen bir şey olmadı mı?”

Faik Bey, “Var, o sorular gelince söyleyeceğiz.” Safiye Hanım yavaştan olaya vakıf olmak üzere; “Bendeki değişiklikler Faik Bey olduktan sonra...”
Faik Bey yine kafa karıştırıyor, “Deminki sorunun aynısı, arkasındayım de!” diyor. Tam çözecekti Safiye Hanım, yine kafa karışıyor; “Tabii ben onun arkasındayım, o da benim arkamda.” Okan yineliyor; “Onu sormuyoruz, sizde bir değişiklik oldu mu?” Safiye Hanım sonunda çözüyor, “Tabii ki oldu, olmaz mı?”

AYDINUS JOKER HAKKINI KULLANSIN!

Stadyum programında cumartesi akşamı hakem hocası Mustafa Çulcu, hakemleri yerden yere vurdu. Hakemlerden biri Fırat Aydınus. Balıkesir - Karabük maçının 41’inci dakikası, Balıkesir’in penaltı beklediği pozisyon... Çulcu, “Kesin penaltı” dedi.
Fırat Aydınus’un ‘birilerine’ penaltı olmadığını anlatan görüntüler geldi.
Ersin Düzen, Aydınus’un bu hareketleriyle yardımcıya neden penaltı olmadığını anlattığını söyledi. Mustafa Çulcu da; “O zaman telefonda joker hakkını kullansın sorsun, biz anlatalım bu penaltı diye...” dedi.

Haberin Devamı

TEKRAR POZİSYON MAÇI

Galatasaray - Gençlerbirliği maçında not aldım. Maç yayınında öncelik, maçın gidişatını takip etmek, tekrarın zamanlamasını iyi yapmaktır.
02.84, 09.40, 20.03, 30.53, 39’ncu dakikalarda tekrar pozisyonlar, maçın devam ettiği bölümlere denk geldi.