Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milletvekili aday adayı olan gazeteciler şanslı... Neredeyse hepsi kanal kanal dolaştı. Hani milyarlar verseler, böyle tanıtım olmazdı.
Resim çektir, video çek, tanıtım için adam tut vs. Masrafı çok tanıtımın. Gazeteci aday adayları tüm bunları ‘bedavaya’ getirdi.
Onları tüm Türkiye tanıyor. Üstüne para verseniz bu kadar tanıtım olmaz diye düşündüm.
Peki kim kaç defa çıkmış? Bunu merak ettim ve Interpress Ajansı’na sordum.
Aday adayı gazetecilerin geçen yıl ekranda yer aldıkları dökümleri çıkardılar.

En çok kim göründü?
Ekranda en çok görülen gazeteci Mahmut Övür (362 defa). Daha çok çalıştığı kurumun kanalı A haber’de katıldığı programlarda yer almış. Tabii NTV’den başlayıp Habertürk, TRT Haber, TV Net, Kanal 24, TGRT Haber, Ülke TV ve CNN Türk gibi epey kanal dolaşmış.
Çok fazla ‘tantana’ yapan bir isim olmadı.
Yani ekrana çıkış sayısıyla ‘ses getirmesi ve bilinirliği’ doğru orantılı değil.
İkinci sırada Muhsin Kızılkaya (286 defa). Dikkat çekici biri isim oldu. Deneyimli gazeteci, kitaplarıyla ses getirmiş bir isim. Ben kendisini daha çok Habertürk’te izledim. AKP’den aday bu iki isimden ben Kızılkaya’yı daha ‘şanslı’ görüyorum vekil adayı olarak...

CHP kanadında öne çıkanlar
Barış Yarkadaş sıralamada üçüncü (255 program). Kanal yelpazesi sağdan sola (!); Beyaz TV, TGRT Haber ve Ülke TV en çok çıktığı kanallar. Zaten Halk TV’nin müdavimiydi. Her kesim kendisini tanıyor. Konuşma yeteneği ve ‘sansasyonel haberleri’yle dikkat çekti. CHP’den vekil olacak isimler arasında görüyorum kendisini.
Bir başka isim, Eren Erdem. 66 programa katılmış. Sayı az olsa da kitapları ve özellikle ‘din konusundaki kendine has yorumlarıyla’ dikkatleri çeken bir isim. Atilla Serter kuşkusuz en kuvvetli aday. 158 kez ekranda programlara katılmış. Eh bir de CHP içinde bilinirliliği var. Daha önce seçilememişti, kıl payı kaçırmıştı. Halk TV’de epey izledik. Bu kez olsun diyelim!

Kesin AKP’den seçilir
Halime Kökçe en çok ekranda görülen kadın gazetecilerden biri; 249 programa katılmış. Yelpazesi de geniş; Habertürk, CNN Türk, A Haber, Kanal 7, Kanal A, 24 TV, Ülke TV, TRT Türk ve TGRT Haber. Bilinirliliği en yüksek kadın milletvekili adaylarından biri diyebilirim.

‘Bam Teli’ ne yapar?
Tayfun Talipoğlu’nun ekranda çok fazla görülmesi gerekmiyor. Geçtiğimiz yıl 32 programa katılmış.
En çok Samanyolu TV’de görülmüş.
Yıllarca ‘Bam Teli’yle ‘halkla ilişkileri’ni yaptı zaten. Mecliste seçilirse ağzı iyi laf yapan, sözü dinlenir, tartışması bol bir isim olur diye düşünüyorum.
Markar Esayan Ermeni kimliğiyle ekranda en çok gördüğümüz gazetecilerden. 15 programa katılmış ama bu yıl daha çok görür oldum kendisini ekranda. Renk olsun diye AKP’den milletvekili adayı seçilirse, sürpriz olmaz!
Enis Berberoğlu CNN Türk’te çalıştığı dönemlerde ekranda onu gördük. Şimdi CHP’de parti meclis üyesi. 16 programa katılmış geçen yıl.
Sayısı az ama, geldiği konum itibarıyla milletvekili adayı olur diye düşünüyorum efendim!