Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Seçimi bol bir ülke Türkiye...
Ekran da artık seçim konusunda uzmanlaştı. “Ben böyle hazırladım, benim tablolarım böyle” gibi haberler yapılmıyor. Ekranın sağına, soluna, ve altına üzerine ne koyacaklarını biliyorlar. Bu açıdan her kanal, kendi yöntemini belirlemiş olarak karşımıza çıktı.
‘Önce açıklayacağım’ kanalları
Her seçimin vazgeçilmezi, ‘bir adım öne çıkmak isteyen kanallar’ durumu... Açıklamanın saati belirleniyor. Fakat ‘ilk sonuçları vermek’ için kendini tutamayanlar mutlaka oluyor. Sanırım bu, ruh halimizden kaynaklanıyor. Bu seçimlerde de, öyle
oldu. Üç kanal hemen işe koyuldu.
RTÜK’e şikayetler ulaşmış. Olsun,
önemli olan racon!
Veriler bekletildi
Özellikle İstanbul belediye başkanlığı yarışı, foto finiş misali gibiydi. Böylesi bir ekran hikayesi, özel televizyon tarihinde pek görülmedi. CHP adayı Ekrem İmamoğlu sürekli ekrana çıktı ve verilerin bekletildiğini söyledi. Saat 01.00 gibi uykum geldi, uzandım. Aklım ekranda kaldı ve uyku tutmadı. Saat 03.20 gibi kalktım, İstanbul için sayılan sandık oranı, bıraktığım yerdeydi. Dört saattir böyle olduğu söylendi. Bazı kanallar film ve diziye geçmişti.

En sakin kanal
Hani derler ya kendi halinde...
Show TV aynen öyleydi. Ece Üner, kırmızı tulumuyla gözalıcıydı. Konuk almadıkları için tek başına grafiklerle sakin bir şekilde geceyi götürdü. Kanal D, Atv, TRT 1, Star TV ve FOX bol konuklu sunum içindeydi. Stüdyodaki birçok ismi artık ezbere biliyorduk. Bu vesileyle, bir kere daha görmüş olduk.
Sürpriz tesadüf...
Ece Üner İle Deniz Bayramoğlu evli... Seçim gecesi Ece Hanım Show TV’de, Deniz Bey, CNN Türk’teydi. Kızları küçük Güneş’e de dedesiyle teyzesi bakıyormuş.
Ve ‘Survivor’...
TV8, Türkiye-Yunanistan arasındaki ‘Survivor’ yarışmasının heyecanı içindeydi. Bora ve Sude’nin takım yıldızı oldukları belirtiliyordu. Bu yazı yazılırken, İstanbul’daki ‘Survivor’ ise hâlâ devam ediyordu.