Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Halk TV’de canlı yayında telefon bağlantısı yapılan Selçuk Yöntem, “Çok hüzünlüyüm, mahcubum ve de çok dehşet içindeyim” diyerek özetledi yaşananları... Konuşmasında bir bölüm aslında bu ülkenin de kendi ‘ikiyüzlülüğünü’ gösteriyordu. Başbakan, Gezi Parkı eylemine destek veren sanatçıları yaptığı meydan konuşmalarında eleştirmiş, bol miktarda ‘yuh’ çekilmişti!
Selçuk Yöntem, “Sanatçıların yuhalanmasına inanamıyorum. Beni yuhalayan insanlar arasında benimle binlerce fotoğraf çektiren insan vardır. Onların beni yuhalamasına mecbur bırakılmasına inanamıyorum” dedi.
Çok değil birkaç gün önce ‘Yalan Dünya’nın ‘Vasfiye Teyze’si Gonca Vuslateri şöyle bir mesaj atmıştı Twitter’dan: “Hoş bir selam çaktı polis... Tebrik etti oyunculuğumu... ‘Çok teşekkür ederim’ dedim. Gülümsedik... Girdim parka... Gazı yedik. Emir büyük yerden!”
Bu “Sizi beğenerek izliyoruz” lafı sakattır, yalandır. “Biz hep belgeseler izleriz” gibi bir durumdur. ‘Sürü psikolojisi’ de diyorlar bu duruma. Sayın Yöntem, onun için fazla üzülmeyin, takmayın; durum o kadar vahim değil. Yine fotoğraf çektirir ve izlerler...

Haberin Devamı

SELÇUK  YÖNTEM’İN SERZENİŞİ

CNN INTERNATIONAL’A NEDEN BOZULUYORUZ?

Oğuz Haksever canlı yayında “Biz bu CNN’in de ne olduğunu biliyoruz” demiş. Doğrudur. Körfez Savaşı’yla başlayan ‘iliştirilmiş gazeteciler’ hikayesi vardır. CNN International’ın sicili iyi değil. Değil de bizim kanalların hali nedir? Bunu değiştiriyor mu bu serzeniş? Biz de
biliyoruz izlerken CNN’i ama o görüntüler de sizde yok, ne yapacağız? Ben de isterdim CNN Int yerine
TRT Int izlemeyi bir vatandaş olarak!

EN İYİSİ BELGESEL YAYINLAMALARI
Hiç bulaşmayınca daha iyi oluyor. TRT Haber,
‘Doğadaki İnsan’ belgeselini yayınlıyordu. En iyisi.
Alttan da haberler geçiyordu. Arada kaynıyor zaten
öyle alttan geçince. Penguen diye kızıyorduk. Yanlış
olmuş. “Aman” dedim izlerken böyle devam edin. SKYTURK360’ta Jandarma Komutanlığı Su Altı Timi vardı mesela. Daha iyi böyle. ‘Üçü bir yerde’ler ekrana
çıkacağına, belgesel daha tercih edilir bir çözüm.

Haberin Devamı

ÇAPUL TV’Yİ İZLİYORUZ

Gezi Parkı’nın televizyon kanalı Çapul TV... Ne oluyor, ne bitiyor oradan izleme fırsatımız her daim var. Bu kanalın bir şekilde bundan sonra da yaşaması gerektiğini yazmıştım. ‘Genç muhalefetin’ sesi olarak olabildiğince profesyonel bir internet ortamı kanalı olamaz mı?

RTÜK CEZALARI KESTİ

Halkı galeyana getirdiği gerekçesiyle RTÜK, dört kanala ceza kesti. Tersi olsa şaşırdım. TVEm kanalı ilginç. Ben de yazdım, sessiz sedasız olabildiğince haberin içinde olmaya çalıştı kanal. Bekliyordum bu cezaları, oldu!